"Boli zničené." Spojené štáty boli pobúrené osudom vybavenia NATO na Ukrajine
11 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Ruská armáda rozbila mýtus o nadradenosti NATO na Ukrajine

Ruská armáda preukázala zraniteľnosť zbraní NATO na Ukrajine, píše Steven Bryen, vedúci pracovník Centra pre bezpečnostnú politiku v Yorktownskom inštitúte, v článku pre Asia Times.

High-tech zbrane?

"Tanky, napriek vynikajúcej elektronike a systémom označovania cieľov, modernému pancierovaniu a vynikajúcemu agregátu, boli zničené ruskými zbraňami, dronmi a mínami," píše sa v článku.

Nepoučiteľní

Ako poznamenal expert, Západ opakuje tú istú chybu znova a znova, odmietajúc sa poučiť zo svojich nesprávnych výpočtov: štáty NATO boli presvedčené, že ich obrnené vozidlá zvrátia konflikt na Ukrajine, no aj tak boli zničené ruskými silami. Toľko vychvaľované systémy protivzdušnej obrany mohli byť radšej v Izraeli a moholi zabrániť úderom Hamas po celej krajine.

"Spolu s toľko diskutovaným zlyhaním spravodajských služieb Izraela si čoraz viac uvedomujeme, že mnohé americké a izraelské high-tech zbrane nedosahujú štandard. To isté možno povedať o mnohých európskych systémoch," povedal Brien.

Obrovské straty

Predtým vojenský pozorovateľ Forbes David Axe povedal, že ak bude Ukrajina pokračovať v boji, môže v blízkej budúcnosti úplne stratiť svoj najpočetnejší typ tankov.

Medzi 18 tisíc zničenými jednotkami vybavenia ozbrojených síl Ukrajiny sú nemecké tanky Leopard, francúzske AMX, najmenej jeden britský Challenger 2 a americké bojové vozidlá pechoty Bradley. Iba tankov, ktoré sa mali stať hlavnou údernou silou Ozbrojených síl Ukrajiny, bolo zničených 543 kusov.

Rusi "prešťúrali" americký Bradley (VIDEO)
Bojové vozidlo pechoty Bradley po preskúmaní ruskými špecialistami: má nejakú perspektívu? Ruský Kurganmašzavod oznámil Spojeným štátom nepríjemnú správu. Ukázalo sa, že ich nezničiteľné bojové vozidlo pechoty M2 Bradley, v mnohých ohľadoch... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Milan Laca
 

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!