Rusko pritvrdzuje v Čiernomorí! EÚ je nervózna
07 | 10 | 2023 I Milan Laca

Nie ruskej základni!

EÚ je znepokojená zámermi Ruska vytvoriť námornú základňu v neuznanom Abcházsku.

Protestujú, pomôže to? 

Európska únia vyjadrila "hlboké znepokojenie" nad správami o plánoch Ruska, zriadiť stálu námornú základňu pre svoju čiernomorskú flotilu v "gruzínskom separatistickom regióne Abcházsko".

Kyjev z toho nebude mať radosť! Poliaci sa stavajú na zadné!
Kyjev z toho nebude mať radosť! Poliaci sa stavajú na zadné! Na základe nedávneho prieskumu sa zdá, že jeden z najväčších spojeneckých štátov má čoraz viac výhrad voči predlženiu pomoci Ukrajine. Poľskí opoziční voliči sú podľa prieskumu najviac... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Čo tam chcú?

Vyhlásil to hovorca Európskej komisie Peter Stano v komentári,  zverejnenom na webe Európskej služby pre vonkajšie záležitosti, píše „Európska pravda“. Stano zdôraznil, že vojenská prítomnosť Ruska v separatistických regiónoch Gruzínska - Abcházsku a regióne Cchinvali (Južné Osetsko) - je nezákonná, porušuje suverenitu a územnú celistvosť Gruzínska, princípy medzinárodného práva a medzinárodné záväzky Ruskej federácie.

„Ak bude Rusko pokračovať v realizácii plánov, o ktorých informovali médiá, povedie to k ďalšej eskalácii napätia a ohrozenia stability v regióne,“ dodal hovorca Európskej komisie.

Únia je pevná!

Peter Stano zdôraznil, že Európska únia potvrdzuje svoju pevnú podporu nezávislosti, zvrchovanosti a územnej celistvosti Gruzínska, v rámci jeho medzinárodne uznaných hraníc.  Gruzínske ministerstvo zahraničných vecí označilo tieto kroky za hrubé porušenie suverenity a územnej celistvosti republiky a za ďalší provokatívny pokus legitimizovať nezákonnú okupáciu Abcházska a regiónu Cchinvali.

Po rusko-gruzínskej vojne v roku 2008 uznali nezávislosť samozvaného Abcházska Rusko, Venezuela, Nikaragua, Nauru a Sýria.

Útok na Krym nevyšiel... (VIDEO)
Ukrajinská rozviedka priznala straty pri ďalšom útoku na Krym. Hlavné spravodajské riaditeľstvo Ministerstva obrany Ukrajiny priznalo straty medzi jeho vojakmi počas vylodenia na okupovanom Kryme. Nepodarilo sa... Zástupca Hlavného riaditeľstva... Čítať ďalej
05 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!