Matovič predpokladá, ako bude vyzerať nová vláda
05 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič predpokladá, že sa zostaví vláda Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS. Zopakoval, že jeho hnutie mieri do opozície, pretože nebude rokovať s "mafiou". Skonštatoval to po štvrtkovom stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Matovič ostáva predsedom OĽANO a priatelia, keďže mal viac krúžkov ako volebná líderka Erika Jurinová.

Podľa Matoviča je vyskladanie novej vlády otázkou pár dní, maximálne dvoch týždňov. Nevedel predpokladať, kto by mohol byť premiérom. Myslí si, že poslancov zvolených za SNS si získa šéf Smeru-SD Robert Fico. Ak by KDH šlo do vlády so Smerom-SD, podľa Matoviča by to hnutie "definitívne zabilo".

Igor a "mafia"

"Vôbec sa mi nechce bojovať so zlom, chcel som zabrániť tomu, aby sa zlo vrátilo späť," povedal Matovič novinárom o svojom návrate do opozície. To, že sa "mafia" vrátila k moci, je podľa neho výsledkom lynču a manipulácie zo strany médií, nepodržania vlády od prezidentky aj vzťahov v koalícii. Prezidentke na stretnutí odkázal, že v najťažších chvíľach počas pandémie "nepodržala vláde chrbát".

Typický alibista

Matovič si myslí, že poslanecký klub zložený z koalície OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia bude stabilnejší ako v minulom volebnom období. "Tajne som dúfal, že ma Erika prekrúžkuje a nebudem musieť byť predsedom," povedal o Jurinovej s tým, že pokračuje v šéfovaní hnutia.

Prezidentka sa má v rámci série povolebných rokovaní najbližšie stretnúť v pondelok (9. 10.) s predsedom SNS Andrejom Dankom a lídrom SaS Richardom Sulíkom.

Matovič ma po chlebe! Prehovoril Róm: Takto to naozaj bolo
Matovič ma po chlebe! Prehovoril Róm, ktorý je svedkom volebného podvodu: Takto to naozaj bolo! Rómovia by volili aj Mazureka, ak by dostali peniaze Podtatranská obec Veľká Lomnica má vyše 5 000 obyvateľov, z toho je 3 300 oprávnených voličov. Na... Čítať ďalej
05 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!