Para hovorí o cenzúre v médiách: Vzniká stav “ich pravda” verzus reálna PRAVDA
04 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

VIZITKA SLOVENSKÝCH MÉDIÍ! Advokát Marek Para upozorňuje na cenzúru v médiách. Keď požiadal médiá o priestor, aby sa mohol vyjadriť ku dezinformáciám, ktoré podľa neho šíri prokurátor ÚŠP Matúš Harkabus o súdnom procese po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky, televízia Joj ani portál Aktuality.sk mu vystúpiť neumožnili.

Prokurátor šíril klamstvá!

"Prokurátor ÚŠP GP SR dostal v médiách, konkrétne TV JOJ a Aktuality.sk, veľmi široký priestor, aby šíril klamstvá a misinterpretoval rozsudok Špecializovaného trestného súdu vo veci poškodeného Jána Kuciaka a ďalších osôb," upozorňuje na sociálnej sieti advokát.

Prokurátor Harkabus v interview pre Aktuality opisoval svoje pocity ohľadom súdneho procesu s Mariánom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou s tým, že oslobodzujúci rozsudok voči Kočnrovi v tomto prípade vnímal ako svoju prehru. Okrem iného sa tiež vyjadroval ku konkrétnym dôkazom vrátane správ z aplikácie Threema a naznačoval pri tom, že súd tieto dôkazy neposudzoval správne.

Prokurátor Matúš Harkabus, zdroj: screenshot RTVS

Na reakciu Para priestor nedostal

Podľa slov Mareka Paru, to, že nedostal priestor reagovať na prokurátora, je ozajstnou vizitkou súčasného stavu mainstreamových médií.

"Dožadoval som sa rovnakého priestoru a chcel som reagovať na klamstvá prokurátora Harkabusa … avšak redaktorka Aktuality.sk ma síce na rozhovor pozvala, ale DNES (3.10., pozn. red.) krátko pred jeho vykonanim tento zrušila, resp. preložila na neurčito … Pre úplnosť TV JOJ sa ani neunúva dať mi akýkoľvek, čo i len minimálny priestor a vedome šíri bludy prokurátora…," šokuje Para.

"Je POĽUTOVANIAHODNÉ, že slovenským médiam chýba objektívny prístup a vôľa zistiť objektívny stav veci. Jediné o čo majú záujem je JEDNOSTRANNÉ “masírovanie” verejnej mienky s vopred stanoveným tvrdenim, ktoré označia za PRAVDU!," prízvukuje právnik.

A dodáva, že v takýchto prípadoch vzniká konflikt medzi “ich pravdou” a reálnymi skutočnosťami.

IGOR TO PREPÍSKOL! Spoluobčania sa domáhajú svojho 500-eurového šeku
Už to začína a zrejme toho bude viac! Na vznikajúcu situáciu na sociálnej sieti upozornil známy spevák Marian Greksa: "Kto bude zodpovedný za to, že nespokojní 500-vkoví voličí rozbijú nejakú poštu, alebo zmlátia poštárku? Neexistuje v našom... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik