Rusi o Ficovi: Jeho údajný PRORUSKÝ POSTOJ je v skutočnosti MÝTUS vytvorený západnými médiami
03 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

K voľbám na Slovensku sa okrem západných médií vyjadrujú aj tie východné. Kým tie západné sú priam zdesené, strašia zmenou zahraničnopolitickej orientácie Slovenska a slovenskí liberáli a progresívci im to "žerú", tie ruské sa vyjadrujú jednoducho a pragmaticky. Žiadne ovácie z možného nového "proruského" premiéra sa nekonajú.

K voľbám na Slovensku sa vyjadrili ruské Izvesťja, ktorých článok prebrala aj tlačová agentúra TASS. Samozrejme, najviac sa zaujímajú o Ficov postoj k pomoci Ukrajine. Zaujímavé, podľa toho, čo do nás hustí náš mainstream, ruské médiá by mali mať už dávno prehľad.

Čo napísali Izvesťja

V parlamentných voľbách v sobotu 30. septembra vyhrala slovenská strana Smer-Slovenská sociálna demokracia (Smer-SSD) na čele s bývalým premiérom Robertom Ficom. Fico na tlačovej besede povedal, že jeho politické hnutie vníma situáciu na Ukrajine ako obrovskú tragédia pre všetkých.

Politik uviedol, že „ak bude Smer-SSD poverený zostavením vlády, urobíme všetko pre to, aby sa mierové rozhovory začali čo najskôr,“ podotýkajú Izvesťja.

Fico s najväčšou pravdepodobnosťou vytvorí koalíciu so sociálnodemokratickou stranou Hlas, ktorá sa v roku 2020 odtrhla od Smeru-SSD, a so Slovenskou národnou stranou.

Západné liberálne plátky V ŠOKU: Fico vyhral, čo teraz?
Proruská ľavicovo-populistická strana Smer bývalého premiéra Roberta Fica vyhrala sobotňajšie voľby na Slovensku po sľube, že prestane posielať zbrane na Ukrajinu, zablokuje potenciálne členstvo Kyjeva v NATO a postaví sa proti sankciám voči Rusku.... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Fico Rusku nejakú zvláštnu podporu nikdy neposkytoval

Kirill Teremetsky, odborník z Centra komplexných európskych a medzinárodných štúdií VŠŠ ekonómia (HSE University), poznamenal: „Ak Fico bude v otázke Ukrajiny naozaj konať v mene takzvanej ‚mierovej strany‘, tak Maďarsko a Rakúsko budú mať spojenca v rámci Európskej únie, ktorý bude žiadať okamžité prímerie a mierové rozhovory,“ upozornil odborník.

Ficov údajný „proruský postoj“ je však v skutočnosti mýtus vytvorený západnými médiami, ktorého cieľom je pošpiniť imidž politika, zdôraznil analytik. „Fico nie je známy tým, že by poskytoval Rusku nejakú zvláštnu podporu a obvinenia proti nemu sú založené iba na jeho vyhláseniach, že Európska únia by nemala dodávať zbrane Kyjevu a že sankcie voči Rusku sú deštruktívne,“ zdôraznil Teremecký.

Kľúčová vec, ​​ktorú si treba všimnúť

"Čo sa týka Ficovho víťazstva vo voľbách, kľúčovou vecou, ​​ktorú si treba všimnúť, nie je jeho údajne proruský postoj, ale skôr celková únava západného politického establišmentu s neustálou potrebou udržiavať podporu pre Ukrajinu. Najmä poskytovanie vojenskej pomoci Kyjevu a zhoršujúca sa ekonomická situácia v samotnej Európe," povedal Arťom Sokolov, výskumník z Inštitútu medzinárodných štúdií Moskovského štátneho inštitútu medzinárodných vzťahov (Univerzita MGIMO).

Čo si myslia v Rusku o našich voľbách
Rusko komentuje výsledky volieb na Slovensku. Médiá informujú, že parlamentné voľby vyhrala strana expremiéra Roberta Fica Smer so ziskom 22,94. Vysvetľujú Predtým sa Fico verejne postavil proti podpore Kyjeva a odsúdil Západ za to, že „rozvinul... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!