Ministerstvo si predvolalo zástupcu ruského veľvyslanectva. Tvrdá reakcia ambasády
02 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR si v pondelok predvolalo zástupcu Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku. Tvrdá ruská reakcia!

Dôvodom sú vyjadrenia riaditeľa Služby zahraničnej rozviedky Ruskej federácie Sergeja Naryškina zverejnené počas moratória, v predvečer predčasných parlamentných volieb na Slovensku. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu diplomacie.

"Rezort diplomacie ostro protestuje proti lživému vyhláseniu ruskej rozviedky, ktoré spochybňuje integritu slobodných a demokratických volieb na Slovensku," skonštatoval hovorca ministerstva Matúš Dávid.

Vedome šírené dezinformácie považuje za neprípustné zasahovanie Ruskej federácie do volebného procesu v SR, ktorá ako nezávislý, suverénny a demokratický štát zaručuje svojim občanom spravodlivý a transparentný priebeh volieb. Rezort slovenskej diplomacie zároveň vyzval Ruskú federáciu, aby prestala s dezinformačnými aktivitami namierenými proti Slovensku. Pripomína, že takéto konanie podkopáva vzájomné vzťahy a je tiež v rozpore s princípmi medzinárodných vzťahov.

Rusi reagujú!

Komentár veľvyslanectva k vyhláseniu Ministerstva zahraničných vecí SR o zasahovaní Ruska do parlamentných volieb v SR v plnom znení

Rozhodne odmietame namyslené obvinenia Ruska zo zasahovania do slovenského volebného procesu. Na rozdiel od niektorých súčasných spojencov Slovenska sa nevmiešavame do vnútorných záležitostí iných štátov, nepodieľame sa na zmenách režimov a všelijakých "farebných" revolúciách. "Z nejakého dôvodu" Bratislava nepovažuje za zasahovanie do vnútorných záležitostí vyčlenenie 5 miliónov dolárov americkou diplomatickou misiou pre Ministerstvo obrany SR na boj proti tzv. dezinformáciám, ktoré sa fakticky stali bojom proti slobode názoru, a to aj počas poslednej volebnej kampane. Alebo vytváranie a priame financovanie niektorých mimovládnych organizácií, ktoré vôbec neprispievajú k občianskemu mieru a rovnocennej medzinárodnej spolupráci, z prostriedkov veľvyslanectiev krajín NATO. Alebo priamy nátlak z Washingtonu na korporáciu META, ktorý viedol k zablokovaniu facebookových profilov opozičných slovenských politikov. Informovali o tom médiá, a tunajšie veľvyslanectvo USA je na tieto skutočnosti hrdé. Príklady tohto druhu možno uvádzať donekonečna, hoci sa o nich v Bratislave občas hanblivo zamlčuje.

Je nám ľúto, že v Bratislave sa naďalej podnikajú kroky na ďalšie zhoršenie kedysi priateľských vzťahov medzi našimi krajinami, ktoré sú už aj tak v hlbokej kríze, a že sa vo vnútropolitickom zápase hrá protiruskou "kartou".

Domnievame sa, že občania SR sú schopní vyvodiť z toho závery sami.

Prvé slová Viktora Orbána: "Hádajte, kto je späť!"
Maďarský premiér Viktor Orbán pogratuloval Robertovi Ficovi k víťazstvu vo voľbách. Teší sa na spoluprácu s patriotom. Maďarský premiér Viktor Orbán zablahoželal na sociálnej sieti X (predtým Twitter) predsedovi Smeru Roberotvi Ficovi. „Hádajte,... Čítať ďalej
01 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!