Tak ešte raz: Koho teda bude voliť ten Štubniak? (VIDEO)
27 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Kým pred pár dňami videoglosátor Juraj Štubniak prezentoval, koho voliť rozhodne nebude, vo videu zo štvrtka večera sa dozvedáme, koho by voliť mohol. Svoj osobný názor zatiaľ prezentovať môže aj verejne a tak „rozobral do skrutky“ aj voliteľné strany.

Ani dnes nám neprezradí svoju voľbu. Spolieha sa totiž na našu vlastnú schopnosť rozhodnúť sa. Každopádne však tvrdí – voliť treba ísť. U kotlebovcov Štubniak oceňuje ich konzistenciu, no obáva sa nízkeho koaličného potenciálu, SNS vníma, ako trochu schizofrenickú voľbu, Republika je podľa neho pokus o likvidáciu Kotlebovcov a Smeru sa podľa Štubniaka tiež dá všeličo vyčítať.

Je mu to jasné – stúpa na otlaky

Štubniakovi je jasné, že vždy sa nájde niekto, komu jeho slová nebudú pochuti. A je to tak správne, aj to glosátor uznáva. Radí však rozhodne ísť voliť a dobre si vybrať.

„Kto nepôjde voliť, musí až do nasledujúcich volieb držať hubu a znášať fakt, že s jeho hlasom kšeftujú iní. Preto vás vyzývam - zdvihnite zadky a venujte pár minút svojho času, ktorý možno až tak veľmi zmysluplne nevyužívate. Máte, teda aspoň zatiaľ, jedinečnú šancu vyjadriť sa k vlastnej budúcnosti a budúcnosti svojich potomkov,“vyzýva Štubniak k využitiu volebného práva s tým, že radí pouvažovať nad odovzdaním hlasu konkrétnym kandidátom. Aby sa váš hlas nedostal len popredným predstaviteľom strany, s ktorými vôbec nemusíte súhlasiť.

Koho bude voliť Juraj Štubniak? (VIDEO)
Juraj Štubniak sa rozhodne tiež chystá k voľbám, ako sa vraví splniť si svoju občiansku povinnosť, alebo ak chcete, tak uplatniť svoje voličské právo. Ak čakáte, že vám poradí, za koho by ste mali zahlasovať, mýlite sa. Vie však celkom presne, za... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Eka Balašková

ĽSNS

Kotlebovcov vníma Štubniak po odchode ľudí, okolo Milana Uhríka ako jedinú antisystémovú stranu. Výhrady sa dá mať ku všeličomu, ublížila im nálepka extrémistov a fašistov.

Štubniak strane „pripisuje pomyselný bod k dobru“, že otvorila kandidátku nestraníkom, aj keď odborníkmi veľmi neoplýva. Navyše má „skoro diktátorské“ riadenie. Túto stranu hodnotí ako „šťuku v rybníku“ – kapry vďaka nej nie sú úplne lenivé.

Marian Kotleba. FOTO - TASR | Marian Kotleba.

„ĽSNS je subjekt, ktorý bez bázne a hany nastavuje zrkadlo dobe a podvodníkom, ktorí v nej žijú. Preto ak máte afinitu k zeleným tričkám, krúžkujte,“ radí Štubniak. Keď pre nič iné tak preto, aby strana získala aspoň tri percentá, čo by jej finančne pomohlo prežiť do budúcich volieb.

SNS

Hoci túto stranu Štubniak radí medzi voliteľné myslí si, že jej zakladatelia by nad jej súčasnosťou zaplakali.

„Na súčasných i bývalých členoch strany sa dajú krásne interpretovať negatívne vlastnosti priemerného Slováka, ako je alkoholizmus, pokrytectvo, závisť, klamstvo, podraz, zlodejstvo, zapredanosť, nevraživosť a podobne,“ hovorí Štubniak a hoci sa nám to vôbec nemusí páčiť, má pravdu.

On sám býval voličom tejto strany, no musí skonštatovať, že Belousovovej voľakedajšia ponáška na názov „Slovenská národná straka“ je stále aktuálny. Pod vedením Andreja Danka strana nezvládla šancu zreformovať sa.

„Na jednej strane je to z dôvodu stanov strany, ktoré robia z predsedu priam fuhrera a na druhej strane je tu veľký počet starých členov prisatých na stranícky finančný cecok,“konštatuje Štubniak s tým, že krok otvoriť kandidátku pre osobnosti a menšie strany bol nevyhnutnosťou. O Štubniakovej dobrej pamäti svedčí fakt, že voličom pripomína Dankove pokusy kandidovať za Smer a údajné rokovania s KDH. Otvorená kandidátka a spájanie síl prišli do hry až po týchto odmietnutiach.

Práve pri tejto strane Štubniak radí zamerať sa na krúžkovanie rozumných nestraníkov, ktorí by boli pre parlament prínosom. Obáva sa však, že ak sa strana dostane do parlamentu, tá svornosť im dlho nevydrží.

ŠOKUJÚCI prieskum agentúry SANEP: Progresívcov ani OĽaNO NEPOTEŠÍ
Agentúra SANEP urobila exkluzívne pre spravodajskú televíziu TA3 jeden z posledných prieskumov. Ten ukázal, že v sobotňajších voľbách by vyhral Smer-SSD. Ako druhé by s prekvapivo výrazným rozdielom skončilo PS a v tesnom závese Hlas-SD. Prieskum... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Republika

Voči Republike má Štubniak výhradu, ako voči všetkým odpadlíkom. Navyše aj tu vníma ich odchod od Kotlebovcov, ako dobre naplánovaný pokus dostať ĽSNS na kolená. Stranu kúpili od Petra Marčeka, ktorého z nej neskôr vyhodili a úspech majú aj vďaka tomu, že Uhrík vie, čo treba povedať a nie je navonok až tak radikálny, aby neoslovil aj umiernených národovcov. Dištancuje sa tým od pamätných šekov, za ktoré bol odsúdený Marián Kotleba, no nápad vyšiel od Uhríka.

Z extrémistickej minulosti sa podľa Štubniaka snaží vymaniť blond vlasmi, ktoré si necháva narásť, aj Milan Mazurek. Obom Milanom však podľa Štubniaka chýba sebareflexia. O tom, kto za stranou stojí Štubniak špekulovať nechce. Pripomína však podstatnú časť jej predstavenstva, pochádzajúca z brachiálnych zložiek, tiež sa mu nepáči autokratické riadenie strany a chýbajú im odborníci.

SMER-SSD

Aj tu pôsobili ľudia, pri ktorých sa glosátorovi otvára pomyselný nožík vo vrecku. Ak sa hovorí, že Matovič a jeho OĽaNO je dieťaťom Smeru, dnes to platí aj obrátene. Protivníci Smeru jasne dokázali, že krajinu viesť nevedia.

V prospech Smeru u Štubniaka hovorí fakt, že majú široké štruktúry v regiónoch. Naopak, neteší ho Ficova rétorika podporujúca členstvo v euroatlantických organizáciách, no nie všetko dôležité sa dá urobiť hneď.

„Zatiaľ by stačila jasná podpora vlastnej ekonomiky, stopnutie rozhadzovania a darovania stenčujúceho sa štátneho majetku, riešenie ilegálnej migrácie, stopnutie zadlžovania budúcich generácií a nastavenie systému pomoci najzraniteľnejším,“uzatvára Štubniak.

VIDEO: Predvolebné šialenstvo vrcholí!
Mladí Sociálni Demokrati sa v roku 2020 verejne prihlásili k spolupráci so stranou SMER - SD, ktorá je pre nich hlavným partnerom v presadzovaní sociálnodemokratických hodnôt a ľavicovej politiky na Slovensku. V stredu zverejnili na svoj stránke... Čítať ďalej
27 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Facebook / Robert Fico

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!