V Bruseli sa trasú pred Robertom Ficom
25 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

Predčasné parlamenté voľby, ktoré sa uskutočnia už túto sobotu (30.9.) zamestnávajú aj zahraničné média. Maďarský portál Mandiner upozornil na zverejnený článok na francúzskej online platforme, v ktorom sa okrem iného píše: Ficovo víťazstvo by podľa analýzy mohlo ukončiť izoláciu Viktora Orbána na európskej scéne.

V článku zverejnenom na online platforme Le Point sa píše o slovenských voľbách. 

Noviny podľa maďarského portálu upozorňujú, že týždeň pred slovenskými parlamentnými voľbami vedie podľa údajov prieskumov verejnej mienky Robert Fico, ktorého označujú za „ľavičiara Orbána“.

Ficovo víťazstvo by podľa analýzy mohlo ukončiť izoláciu Viktora Orbána na európskej scéne a Slovensko a Maďarsko by sa mohli dostať do pozície diktátora rozpočtu Európskej únie. 

Článok zároveň oživil fakt, že keď sa v roku 2010 dostal k moci Viktor Orbán, vláda Viktora Orbána udelila Maďarom žijúcim na Slovensku dvojité občianstvo, na čo Fico rozhorčene reagoval prijatím zákona, ktorý zbavuje tých, ktorí prijmú maďaské štátne občianstvo, ich slovenského občianstva.

Podľa Le Point, by vláda Roberta Fica bola pre Brusel veľmi zlou správou

"Bývalý premiér, vedúci v prieskumoch verejnej mienky, sa zradikalizoval a požičal si od svojho suseda Viktora Orbána tie isté neliberálne témy: antielitný, nacionalistický a euroskeptický diskurz, anti-LGBT rétoriku, zaobchádzanie s prezidentkou Čaputovou „sorošovým dieťaťom“. ... A predovšetkým má Fico túžbu prestať dodávať zbrane na Ukrajinu: "...Ukrajina zapískala a my sme aj tak dodali všetko, kým sa naše sklady úplne nevyprázdnili," povedal počas stredajšej rozpravy. Pri odsudzovaní ruskej agresie preberá tézu Kremľa, podľa ktorej sa Moskva bráni širšej agresii NATO...," píše okrem iného denník Le point.

Medvedčuk vymenoval tri podmienky zmiernenia napätia krízy na Ukrajine
Medvedčuk: na zmiernenie krízy na Ukrajine je potrebné dosiahnuť splnenie troch podmienok Prvou podmienkou zmiernenia napätia na Ukrajine je uznanie záujmov a suverenity krajín, ktoré nie sú spojené so Západom, druhou je priorita ľudských životov... Čítať ďalej
25 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!