MALI BY OTCOVIA RADOSŤ? Lasicová so Satinskou sa dali na volebnú kampaň (KOMIKS)
21 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

S Luciou Molnár Satinskou spúšťame skromnú výzvu Volám a volím v súvislosti s voľbami 30.9. Svoju najnovšiu aktivitu takto avizovala na sociálnej sieti dcéra slovenského barda humoru a satiry Hanka Lasicová. Upozornila, že tým chce bojovať za demokraciu. Či sú však na Slovensku demokratické strany práve tie, ktoré sa tak sami označia, je naozaj otázne.

Volám a volím

"Katarína Mikulíková (dcéra Zuzany Kocúrikovej a Petra Mikulíka, pozn. red.) mi nedávno povedala, že jej príspevok k voľbám bude, že zavolá trom známym a presvedčí ich, aby išli voliť. S rovnakým nápadom prišla za mnou aj Lucia a rodinne sme si to schválili ako niečo, čo by našim otcom snáď aj spravilo radosť," vysvetľuje zrod myšlienky Lasicová.

Hovorí, že nie je fanúšikom stupňovania hrôzy, naopak, absolútne neznáša katastroficko-hysterické scenáre. "No viem jedno - demokracia je krehká a treba o ňu bojovať každý deň...," prízvukuje.

Tak si Volajte a voľte, dodáva úspešná scenáristka. Našťastie priamo neoznačila, koho podľa nej by Slováci mali voliť. I keď z jej vyjadrení je to celkom jasné.

Zakrúžkuj ženu

"A ešte sa týmto pripájam aj k iniciatíve krúžkovania žien na volebných listinách. Praktizujem to už asi dve dekády. Nejde o to slepo krúžkovať podľa pohlavia a nie podľa odbornosti (hoci, povedzme si úprimne, mnohí z presvedčenia krúžkujú väčšinou mužov), ale dať šancu na vyvážené zloženie parlamentu, ktorý by mal predsa odrážať zloženie obyvateľstva. Keď je v parlamente málo žien, potom aj tých pár veľmi eratických (nebudem menovať) na seba strháva až príliš veľkú pozornosť. No, veď každý už podľa seba...," dodala Hanka Lasicová a upozornila tak na kampaň, ktorú popularizuje aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Hamranov Vírus nemal dlhé trvanie! Reakcia Zuzany Čaputovej!
Ešte v utorok, 19. septembra NAKA zadržala v rámci akcie Vírus 17 ľudí. Niektorých prepustili ešte v ten deň, ďalší sa dostali na slobodu v stredu. Vyšetrovateľ a prokurátor podľa televízie Markíza prijali rozhodnutie, že na ich kolúznu väzbu po... Čítať ďalej
20 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik