Hamranov Vírus nemal dlhé trvanie! Reakcia Zuzany Čaputovej!
20 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Ešte v utorok, 19. septembra NAKA zadržala v rámci akcie Vírus 17 ľudí. Niektorých prepustili ešte v ten deň, ďalší sa dostali na slobodu v stredu. Vyšetrovateľ a prokurátor podľa televízie Markíza prijali rozhodnutie, že na ich kolúznu väzbu po vykonaní potrebných úkonov nie sú dôvody.

Akcia Vírus

V utorok boli zadržaní Michal Gučík - podnikateľ a herec, Ján Balciar - bývalý riaditeľ vojenskej spravodajskej služby,  Ľubomír Skuhra – niekdajší šéf Vojenského obranného spravodajstva, ale aj Martin Kohút – exprezident Slovenského zväzu ľadového hokeja. Televízia Markíza informuje, že všetci zadržaní sú toho času už na slobode. Policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej besede ešte v utorok informoval, že došlo v rokoch 2013 až 2020 k spôsobeniu škody vo výške najmenej 74 miliónov eur.

NAKA ako súčasť kampane

Na Hamranovu tlačovú besedu reagoval aj Robert Fico, ktorý Vírus vníma, ako politickú akciu.

„Táto vec je dva roky stará, prečo bolo treba robiť tlačovú konferenciu deväť dní pred voľbami a útočiť na opozíciu. Prečo sa to nemohlo robiť 1. októbra po parlamentných voľbách," skonštatoval Fico, ktorý hovorí, že ide o zneužitie prostriedkov trestného práva na mobilizáciu proti opozícii.

Fico o Hamranovej tlačovke: NAKA vstupuje do predvolebnej kampane s dva roky starou vecou!
Cieľom aktivít Špeciálnej prokuratúry a Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) je vstúpiť do predvolebnej kampane a poškodiť opozícii. V reakcii na obvinenie dvoch bývalých riaditeľov Vojenského spravodajstva to uviedol predseda Smeru-SD Robert... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

„Dnešná policajná akcia, ktorá je jasným zasahovaním do predvolebného súboja, mala aj mediálne prekryť škandalózne vyjadrenia generálneho prokurátora Maroša Žilinku o tom, ako sa na pokyn Lipšica prezidentka Čaputová snažila zasahovať do trestného stíhania bývalého policajného prezidenta Kovaříka, ktorý zmaril policajný zásah inšpekcie proti kajúcnikom,“ hovoria vo svojom vyjadrení k akcii Vírus exminister vnútra Robert Kaliňák a bývalý policajný prezident Tibor Gašpar (Smer-SSD)

Spokojný Galko

Ľubomír Galko naopak prácu NAKA ocenil, keďže akcia Vírus mala nevídané rozmery a predchádzalo jej zaisťovanie množstva dôkazov.

„To je dôkaz toho, že NAKA nepracovala na prípade ani deň, ani týždeň, ale dlhé obdobie,“ chváli prácu Národnej kriminálnej agentúry Galko s tým, že odviedla dobrú prácu, po ktorej musí byť spravodlivosti učinené zadosť. Zároveň upozornil, že akcii sa dalo predísť, keby sa tunelovanie vojenského spravodajstva z čias prvej vlády Roberta Fica vyšetrovalo už v čase, kedy na poste ministra obrany pôsobil Galko.  Včerajšiu akciu Vírus považuje za veľmi dôležitú a pevne verí, že je to len štart a OČTK pôjdu aj do vzdialenejšej minulosti.

ODPADNEME! Toto sa vám stane, ak dostanete vajcom do hlavy! (VIDEO)
Na utorkovej tlačovej besede (TB) hnutia OĽaNO a priatelia rezonovali dve témy. Prvou bola stupňujúce sa útoky na ich nominantov na poslancov NR SR a druhou témou bola reakcia na akciu Vírus a rozkrádanie vojenského spravodajstva. K prvej téme... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Prezidentka nevidí dôvod myslieť si, že bezpečnosť SR je po akcii Vírus ohrozená

Prezidentka SR Zuzana Čaputová nevidí dôvod myslieť si, že bezpečnosť alebo reputácia Slovenska by bola v súvislosti s policajnou akciou Vírus ohrozená. Pripomenula, že obvinenia sa týkali skutkov spáchaných v minulosti a zo strany bývalých predstaviteľov Vojenského spravodajstva.

"Nevidím žiaden dôvod myslieť si, že slovenská bezpečnosť alebo reputácia je ohrozená. Pokiaľ ide o samotné trestné stíhanie, nie je rola politika, aby sa k tomu vyjadroval alebo to analyzoval, sú na to súdy, aby zhodnotili zákonnosť a dôvodnosť takéhoto postupu a konania," uviedla počas utorkového (19. 9.) brífingu pre médiá v New Yorku.

Národná kriminálna agentúra obvinila v rámci policajnej akcie Vírus 16 fyzických a dve právnické osoby. Okrem iných figurujú medzi obvinenými bývalí riaditelia Vojenského spravodajstva Ľubomír S. a Ján B. Prípad sa týka podozrení z predražených zákaziek pre Vojenské spravodajstvo v rokoch 2013 až 2020. Spôsobená škoda mala byť vo výške najmenej 74 miliónov eur.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik