Kyjev: Chceli nám dať staré tanky. Nechceme!
19 | 09 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina neprijala 10 Leopardov  z Nemecka z dôvodu opotrebovania.

Ukrajina nedávno odmietla prijať zásielku 10 tankov Leopard 1A5 z Nemecka s vysvetlením, že potrebujú opravu a ukrajinská strana na to nemá technikov, ani náhradné diely.

Poslali im šrot?

"Európska pravda", s odvolaním sa na nemecké noviny Der Spiegel píše, že Kyjev informoval nemecké ministerstvo obrany, že tanky Leopard, ktoré dorazili do Poľska, potrebujú opravu a niektoré z nich si vyžadujú veľké opravy. Nemecká strana vyslala do Poľska skupinu expertov, aby preverili samotné tanky. Tam sa ukázalo, že „boli už počas výcviku ukrajinských vojakov v Nemecku veľmi opotrebované a potrebovali opravu,“ píše Spiegel. Okrem toho, pre podobné problémy zlyhalo niekoľko z desiatich Leopardov 1A5, ktoré v júli dorazili na Ukrajinu, píšu  noviny. Nemecké ministerstvo obrany pre Der Spiegel uviedlo, že nemôže komentovať „konkrétny individuálny prípad“ a dodalo, že tanky Leopard sa opravujú „v spolupráci s Ukrajinou po intenzívnom výcviku v Nemecku“.

Rusi "čistili" Ukrajincom sklady
Ruská armáda zaútočila na sklady uránovej munície. Ministerstvo obrany informovalo o zničení skladov ukrajinských ozbrojených síl s muníciou s ochudobneným uránom. Úder Ruské ozbrojené sily udreli na sklady ukrajinskej munície s ochudobneným... Čítať ďalej
18 | 09 | 2023 | Milan Laca

Majú problémy

Noviny dodávajú, že situácia s tankami Leopard 1A5,  ktorých Nemecko prisľúbilo dodať sto,  odráža problémy pri plánovaní logistiky nemeckej vojenskej pomoci. Tanky, uviaznuté v Poľsku, sú druhou tranšou plánovanej rozsiahlej dodávky tankov Leopard 1A5. Zo služieb Bundeswehru ich stiahli pred viac ako desiatimi rokmi. Ale keďže mnohé jednotky tohto zariadenia sú stále uložené v priemyselných skladoch, zbrojári dostali pokyn, aby ich čo najskôr opravili.

Čo tomu predchádzalo 
  • Začiatkom augusta Nemecko oznámilo, že prevezie  na Ukrajinu ďalších približne 30 tankov Leopard 1  po tom, čo ich zbrojársky koncern Rheinmetall kúpil z Belgicka.
  • Okrem toho sa Nemecko, podľa médií, obrátilo na Grécko s návrhom  odovzdať Ukrajine 100 gréckych Leopardov 1A5, ktoré sú v súčasnosti v prevádzke a na oplátku dostať Aténam modernizované obrnené vozidlá.

Nová ukrajinská taktika (VIDEO)
Nová ukrajinská taktika Plukovník McGregor: Ukrajinské ozbrojené sily prešli k taktike úderov na veľké vzdialenosti. Bojujú po novom Ukrajinské ozbrojené sily prešli na taktiku úderov na veľké vzdialenosti. Využívajú západné rakety a... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!