Hlas víta podpísanie Zmluvy medzi SR a SE. Konečná cena elektriny však nie je jasná
19 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Ódor oznámil dohodu so Slovenskými elektrárňami. HLAS víta podpísanie Implementačnej zmluvy, naďalej však nevieme aká bude konečná cena elektriny pre domácnosti.

Slovensko momentálne podľa povereného premiéra Ľudovíta Ódora vyrába dostatok energie a z toho dôvodu je možné dávať domácnostiam plošnú pomoc.

Slovenské domácnosti budú budúci rok platiť za elektrinu nezmenenú cenu. Hroziacemu zvýšeniu z dôvodu rastu spotových cien zabránila dohoda vlády so Slovenskými elektrárňami.

Slovensko momentálne podľa premiéra vyrába dostatok energie a z toho dôvodu je možné dávať domácnostiam plošnú pomoc. "Nový blok v Mochovciach už funguje na 93 percent," povedal Ódor.

Nie je jasná jej konečná cena

HLAS - sociálna demokracia vníma podpísanie Zmluvy medzi SR a SE, ktorá garantuje domácnostiam stabilnú cenu silovej zložky elektriny vo výške 61 eur za prvý krok, ktorý však ešte nerieši celkovú cenu  elektriny pre rok 2024" Matovičova a Hegerova vláda hovorili o zmluve, hádali sa a navzájom sa obviňovali z neschopnosti, avšak počas svojho pôsobenia neboli schopné tento zásadný dokument uzavrieť. Musela to urobiť až úradnícka vláda," uviedol  líder HLASu Peter Pellegrini.

"Naďalej však nie je jasná jej konečná cena, pretože zostávajú otvorené distribučné poplatky, tarifa za prevádzku systému a ďalšie poplatky, o ktorých výške rozhodne až regulačný úrad v priebehu decembra," zdôraznil líder HLASu. " Rovnako zostávajú otvorené otázky, za akú cenu budú odoberať elektrinu samosprávy a súkromný sektor. " Je to problém, ktorý zostane na stole pre budúcu  vládu. HLAS ak bude súčasťou novej vlády riešenie tejto otázky považuje za prioritu, ktorej sa treba okamžite venovať," dodal Pellegrini.

ODPADNEME! Toto sa vám stane, ak dostanete vajcom do hlavy! (VIDEO)
Na utorkovej tlačovej besede (TB) hnutia OĽaNO a priatelia rezonovali dve témy. Prvou bola stupňujúce sa útoky na ich nominantov na poslancov NR SR a druhou témou bola reakcia na akciu Vírus a rozkrádanie vojenského spravodajstva. K prvej téme... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik