GYIMESI: Zachováme Slovensko PRORODINNÉ, KONZERVATÍVNE a SUVERÉNNE? Toto trápi aj Maďarov! (VIDEO)
20 | 09 | 2023 I Ladislav Kováčik

Mimi Šramová sa vo svojej relácii na YouTube rozprávala s bývalým poslancom parlamentu a kandidátom vo voľbách za maďarskú Alianciu Györgyom Gyimesim.

Naplnia sa obavy progresívcov?

Gyimesi si myslí, že nás vo voľbách čaká prekvapenie a to sa má týkať hlavne ľudí v liberálnych a progresívnych médiách. „Nálada medzi Maďarmi začína byť veľmi dobrá“, konštatoval optimisticky Gyimesi. Podľa neho majú politici maďarskej národnosti k dispozícii prieskumy, ktoré sa diametrálne rozchádzajú s tým, ako situáciu pred voľbami vykresľujú prieskumy v „červených denníkoch“. „My budeme musieť zamakať tých posledných desať dní,“ uznáva Gyimesi a ďalej hovorí, že budú musieť v Aliancii presvedčiť ľudí, že bez nich konzervatívna vláda na Slovensku nevznikne. Gyimesi pripúšťa, že polokonzervatívna vláda možno bez Aliancie vznikne. Gyimesi by však bol podľa svojich slov veľmi rád, ak by bola úplne konzervatívna a aby sa obavy progresívcov z roku 2020 o „ultrakonzervatívnom“ parlamente naplnili práve 1. októbra.

Budeme sa biť o charakter štátu, aj pokiaľ ide o vzťah štátu k rodinám, uviedol tiež v relácii Gyimesi. „Čo hovorí Ódorova vláda? Zoberieme 13. dôchodok, skrátime materskú z troch rokov na dva a zoberieme kočíkovné. A zároveň, tá istá vláda hovorí aj to, že nepredĺži daňový bonus, ktorý mnohým rodinám pomáha,“ uviedol Gyimesi. Výzva, ktorá pred stranou Aliancia stojí, znie podľa politika aj tak, či zachovajú krajinu, ktorá bude prorodinná, dovnútra konzervatívna a navonok suverénna. Podľa neho sú toto otázky, ktoré trápia aj Maďarov na Slovensku.

Členovia Súdnej rady SR vyzývajú Mazáka: ODSTÚPTE!
Predseda súdnej rady Ján Mazák bude na jej septembrovom rokovaní čeliť výpočtu zlyhaní, ktorých sa mal podľa niekoľkých kolegov dopustiť. Zatiaľ sa nechystajú podávať konkrétny návrh na jeho odvolanie, no apelujú na neho, aby sám zvážil, či má na... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Dzurindu nikto nechce, ale pchá sa voličom do ksichtu

Keď moderátorka spomenula, že menšie strany sa možno nedostanú do parlamentu a Progresívne Slovensko tak možno nebude mať vhodných partnerov na vládnutie, Gyimesi na to odvetil: „Bodaj by tak bolo!“ Gyimesi by bol podľa svojich slov najradšej, keby Progresívne Slovensko ani nebolo v parlamente.

O expremiérovi Mikulášovi Dzurindovi, ktorý kandiduje so svojou stranou Modrí, Most-Híd Gyimesi hovorí, že ho už nechce nikto, ani voliči. Napriek tomu sa však „pchá“ voličom každý deň do „ksichtu“, hovorí Gyimesi. Gyimesi si myslí, že ak Dzurinda a k nemu pridružený Most-Híd zoberú percento alebo pol percenta stranám, ktoré majú šancu dostať sa do parlamentu, napríklad aj Aliancii, tak si budú hovoriť, že svoju misiu si splnili. „Oni vedia, že v parlamente nebudú. Je to jednoducho nemožné,“ myslí si Gyimesi.

Problém slovenskej politickej scény je podľa Gyimesiho ten, že je mimoriadne rozdrobená. Gyimesi by bol za to, aby tu bol silný konzervatívny blok, potom liberálno-progresívny a možno ešte nejaké dva-tri satelity a tieto subjekty by si to potom rozdali vo voľbách.

Hamran reagoval na tlačovku Smeru “Posledný klinec do policajnej rakvy čurillovcov”
Policajný prezident Štefan Hamran odmieta piatkové (15. 9.) tvrdenia Smeru-SD, že by Pavol Ďurka inštruoval kajúcnika Petra Petrova, ako má vypovedať na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). Smer-SD sa odvolával na nahrávku rozhovoru medzi Ďurkom a... Čítať ďalej
18 | 09 | 2023 | Ivan Mihale/tars

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik