Bidenovi "diktátori"!
20 | 09 | 2023 I Milan Laca

Biden opäť nazýva Putina „diktátorom“.

Joe Biden zasa označil ruského prezidenta Vladimira Putina za diktátora.

Urazil ho...
Americký prezident Joe Biden sa opäť pokúsil uraziť ruského prezidenta Vladimira Putina a nazval ho „diktátorom“, informovala tlačová agentúra Bieleho domu. „Nebudem na strane diktátorov ako Putin,“ povedal Biden počas zbierky peňazí na jeho kampaň v divadle Broadway v New Yorku.
Putin reagoval
Sám Putin už na podobné pokusy Bidena reagoval výrokom „ako vás kto volá, sám sa tak nazýva“. Bývalý americký prezident Donald Trump sa, podľa Bidena, klania Rusku. „Možno sa Trump a jeho priatelia poklonia, ale ja nie, ak budem znovu zvolený,“ povedal 80-ročný americký prezident.
Američania Slovensku rozumejú lepšie, ako Čaputová!
Budú slovenské voľby signalizovať vojnovú únavu? Voľby v často prehliadanej stredoeurópskej krajine slúžia ako zvonček nad postojmi západnej verejnosti k vojne na Ukrajine, píše americký portál National Interest. Na Slovensku sa voľby uskutočnia... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková
Opakuje sa
Nie je to prvýkrát, čo si Biden dovolil nediplomatické poznámky na adresu zahraničného kolegu. V marci 2022 počas návštevy Varšavy Biden, keď hovoril o Putinovi, vyhlásil, že ruský vodca „nemôže zostať pri moci“. Následne sa Biely dom ponáhľal s vysvetlením týchto slov a uistil, že Biden nevolal po zmene moci v Rusku. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitruj Peskov pri tejto príležitosti povedal, že o tom, kto bude viesť štát, nerozhoduje Biden, ale obyvatelia Ruska.
Je aj zločinec
Počas návštevy ukrajinského utečeneckého tábora na hraniciach Poľska a Ukraniny sa jeden z novinárov opýtal amerického prezidenta, čo si myslí o Putinovi v kontexte udalostí, ktoré sa odohrávajú v susednej krajine. "Je to mäsiar, to si myslím," odpovedal Biden. Predtým dvakrát vyhlásil, že ruského prezidenta považuje za „vojnového zločinca“.
Rusi si myslia svoje 
Predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová v komentári k Bidenovej výzve, zorganizovať tribunál pre Ukrajinu, odporučila Washingtonu, aby začal s procesom o „bombardovaní Juhoslávie a okupácii Iraku“. Šéf medzinárodného výboru ruskej  Štátnej dumy Leonid Sluckij pripomenul, že Biden je „jedným z autorov rezolúcie, vyzývajúcej na bombardovanie Juhoslávie“. Poznamenal, že ešte ako senátor „presadzoval  svoj návrh bombardovať Belehrad.“
... a nielen Putin
V júni 2023 Biden nazval diktátorom ajčínskeho prezidenta Si Tin-pchinga. V komentári k incidentu so zostrelením čínskeho balóna Biden pripustil, že Si Ťin-pching si nebol dostatočne vedomý incidentu a bol z toho veľmi rozrušený, pretože to, čo sa stalo, bola „veľká hanba pre diktátorov“. Čínske ministerstvo zahraničia označilo vyjadrenia americkej strany za mimoriadne nezodpovedné. Podľa Pekingu vážne porušujú diplomatickú etiketu a sú otvorenou politickou provokáciou.
Gruzínsko obviňuje Ukrajinu z prípravy prevratu!
Gruzínske sprisahanie s ukrajinským tieňom. Tajné služby kaukazskej republiky hovoria o chystanom prevrate. Organizátorom pokusu o prevrat, podľa gruzínskej spravodajskej služby, je aj zástupca veliteľa vojenskej rozviedky Ukrajiny. Tajné služby... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik