Neschopný Šimečka nudí už aj mainstream! Hľadá sa líder!
17 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Hnutie Progresívne Slovensko má zrejme k dispozícii slušný rozpočet na kampaň; disponuje priazňou mainstreamových médií, keďže v nich rotuje; aj preferencie ho v rámci konzervatívneho Slovenska vynášajú do výšok, jedno mu však chýba – charizmatický a prierazný líder. O tom, že sa hľadá nový, hovorí už aj novinár z najtvrdšieho mainstreamu.

Priaznivé prieskumy

Ak by sa voľby konali začiatkom septembra, podľa agentúry Focus by Progresívne Slovensko získalo 16,5 percenta. Agentúra AKO dokonca tomuto hnutiu namerala vo svojom prieskume viac, ako 18 percent a ďalší prieskum, ktorý zverejnila Pluska hovorí o 14,3 percentách pre PS. To sú čísla, ktoré z hnutia robia subjekt, s ktorým podľa voličov treba rátať.

PRIESKUM! Víťaz je jasný, Hlas má dôvod na radosť, liberálna kaviareň asi v šoku a Kollárovci môžu plakať v kúte!
Nie 1000, ale takmer 25 000 respondentov rozhodlo v obrovskom predvolebnom prieskume, ktorého výsledky zverejnil denník Pluska. Víťaz je jasný, ale výsledok pre jednej z favorizovaných strán liberálnej kaviarne môže byť až šokujúci. Hlas - SD... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Aj priazeň médií je nesporná

Len v diskusiách v rámci tohto víkendu (15.-17. september) sa Michal Šimečka stretol s niekoľkými oponentmi, obzvlášť rušnú mal nedeľu, kedy o jedenástej diskutoval v ta3 s Erikou Jurinovou (OĽaNO) a o dve hodiny na to bol v relácii Na telo s Petrom Pellegrinim. Na nepriazeň médií si Michal Šimečka rozhodne sťažovať nemôže.

Zdroj: FB Michal Šimečka | Aj rozpočet na bilbordy, ktorými zaplavili Slovensko zrejme majú slušný...

Kde je teda chyba?

Pomyselný inzerát, hľadajúci lídra PS so značkou „rýchlo“ na Facebooku uverejnil Braňo Dobšinský. Ten si myslí, že Šimečka „nemá výbavu“ na diskusie.

Napriek tomu, že je nespochybniteľný líder hnutia, podľa Dobšinského dokonca „prodemokratického tábora“, nechá si ukradnúť priestor, nadiktovať témy od strany, ktorá možno ani neprejde do parlamentu a nedokáže obrátiť diskusiu tak, aby ju otočil vo svoj prospech.

Hostia vo víkendových diskusných reláciách
Prinášame vám prehľad hostí vo víkendových diskusných reláciách, v nedeľu, 17. septembra. O 11.00 hod. v TA3 V politike sa stretnú Michal Šimečka, predseda hnutia Progresívne Slovensko a Erika Jurinová, Oľano a priatelia. O 11.55 hod. v RTVS O 5... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

"Predseda PS nevie diskutovať v našich politických dueloch. A nie, nebude to lepšie. Zabudnite," uviedol na sociálnej sieti Braňo Dobšinský, redaktor z mainstreamového denníka Aktuality.

Šef PS totiž podľa neho vôbec necíti - a ani svojou osobnostnou výbavou nerozumie, základnej dynamike tohoto typu diskusií u nás. 

"Nechá si - ako aktuálne nespochybniteľný lider (!) prodemokratického tábora, jednoducho ukradnúť celý diskusný priestor, nechá si doslova “nahulváta” nadiktovať témy (dokonca stranou bojujucou o holé politické prežtie - ale aj zlou dramaturgiou) a nedokáže vniesť do diskusie akýkoľvek leadership a svoje originálne videnie skutočných priorít krajiny. Nechá sa voziť po sebe v absolútne marginálnych, zástupných témach bez toho, aby tón, tempo a najmä - predmet debaty, zvrátil a skúsil ju oponovať," vysvetľuje Dobšinský.

"Ja som sa dokonca z tejto diskusie - imitujucej notoricky nudné pseudoduely Fico vs Kollar etc, o problémoch či výzvach krajiny nedozvedel vôbec nič nové. Zhola nič, len čajovú imitaciu stokrát prevareného doťahovania sa o ničom," dodáva.

"Šéf PS tam nebol za lídra, potencionálneho premiéra - ktorého síce verbálne komunikuje, ale diskusne si neošéfuje ani len debatu. On tam proste nie je. Je tam akoby do počtu. Ako ten, čo reaguje a odpovedá. Nie líder. Nič vlastné - tobôž originálne či dokonca vizionárske tam nevniesol. Nechal sa uniesť Matovičom," myslí si Dobšinský.

V redaktorovi mainstreamu, Dobšinskom, ostal iba mimoriadne rozpačitý pocit z toho, že práve šéf PS by mal byť potenciálnym premiérom.

"...tým, ktorý by mal mať ako šéf exekutívy - a vládnej koalície, krajinu na povel. Nie. Tento odkaz tam absolútne absentoval. Vedome, aj podprahovo. Váčsina divákov (mimo fan clubu PS) si totiž po tejto debate môže legitímne klásť otazku, kto to tam vlastne bol a prečo zavadzal tej “zaujimavej” debate Dibakovej s Matovičom.  A môže si legitímne položiť otázku, či chce krajinu ozaj zveriť viťazom stredoškolskej diskusnej olympiády.  Takto si potencialny lider diskusiu o krajine jednoducho nemôze nechať ukradnút. A ak si ju nechal, nie je leader. Toto nebol žiadny leadership," skritizoval Šimečku, Braňo Dobsinský, redaktor Aktualít.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik