Rumunsko: Rusko môže zvíťaziť. Pripravte sa!
17 | 09 | 2023 I Milan Laca

Rumunský premiér: EÚ sa musí pripraviť na víťazstvo Ruska.

Premiér Marcel Ciolacu sa domnieva, že Európska únia by mala zvážiť kroky v prípade víťazstva Ruska v konflikte na Ukrajine. Uviedol to v rozhovore pre rakúsky denník Der Standart.
Žiaden plyn!

Podľa jeho názoru je potrebné mať na pamäti možnosť ruského víťazstva. Marcel Ciolacu vidí ako najefektívnejšiu možnosť „úplnú nezávislosť“ Európskej únie od dodávok ruského plynu, aj keď sú ceny tohto energetického zdroja po určitú dobu vyššie. Teda zákaz takýchto dodávok bez akýchkoľvek výnimiek.

Z ruskej tlače: Čo sa môže očakávať od slovenských volieb?
Na portáli Izvestia sa obajvil zaujímavý názor o predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia 30. septembra. Ako vnímajú ašpiranta na víťazstvo? Podľa portálu je v prieskume verejnej mienky lídrom strana SMER, ktorá je proti... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Nebezpečné ruské dodávky

Ciolacu v rozhovore povedal, že Rumunsko včas rozpoznalo „nebezpečenstvo“ dodávok energie z Ruska. Preto v tomto smere dosiahlo úplnú nezávislosť. Teraz ide tou istou cestou aj Moldavsko. Je však zrejmé, že dosiahnutie tejto „nezávislosti“ je pre Rumunsko oveľa jednoduchšie, ako pre Nemecko, kde sa začal priemyselný úpadok v dôsledku prudkého zníženia dodávok zemného plynu z Ruska. Rumunský premiér svoju myšlienku v rozhovore výraznejšie nerozvinul. Je ale jasné, že ide o útok na rakúske úrady. Rakúsky kancelár Karl Nehammer nedávno povedal, že nákup plynu z Ruska je pre neho morálne nepríjemný. Ale po materiálnej stránke je to celkom príjemné.

Rozpory 

Vo vzťahoch medzi Rakúskom a Rumunskom existuje napätie. Faktom je, že Viedeň namieta proti schváleniu vstupu Bukurešti do schengenského priestoru, čo vysvetľuje nevyriešeným problémom s migrantmi.  

Nezávoslosť

Spolkový štatistický úrad Nemecka medávno  informoval, že dodávky ropných produktov z Indie do Nemecka v januári až júli 2023 v peňažnom vyjadrení vzrástli na 451 miliónov eur, čo je 12,2-krát viac ako v rovnakom období minulého roka. Nie je žiadnym tajomstvom, že dodávky ropy z Ruska do Indie sa výrazne zvýšili. Objavili sa správy, že benzín, olej, nafta a vykurovací olej sa vyvážajú do Európskej únie a Spojených štátov. Nemecké ministerstvo hospodárstva odmietlo komentovať informácie o prudkom náraste dovozu ropných produktov z Indie. 

Scholz oznámil, že je pripravený podporovať Kyjev počas celého konfliktu na Ukrajine
Nemecký kancelár Scholz nevedel povedať, kedy sa konflikt na Ukrajine ukončí, ale v tomto si je istý. V podpore neustúpia. Nemecký kancelár Olaf Scholz nepredpovedal načasovanie ukončenia konfliktu na Ukrajine, ale ubezpečil Kyjev o neustálej... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik