Putinovo nové varovanie! Aj z hypesonických rakiet sa vysmievali a už lietajú...
16 | 09 | 2023 I Milan Laca

Putin informoval vývoj zbraní v Rusku „na nových fyzikálnych princípoch“.

Zvuk, lasery, rádio.Putin o nových zbraniach.

Bluf, alebo realita?

Ruský prezident Vladimir Putin na margo Východného ekonomického fóra vyhlásil, že pracujú na vývoji zbraní, založených na nových fyzikálnych princípoch. Podľa neho to "pomôže zaistiť bezpečnosť krajiny". Aké typy zbraní sa objavia, čo hovoria odborníci o nových produktoch?

O akých typoch zbraní Putin hovoril?

V utorok 12. septembra Vladimir Putin povedal, že podniky domáceho vojensko-priemyselného komplexu plánujú vytvoriť nové zbrane. „Zbrane založené na nových fyzikálnych princípoch zabezpečia bezpečnosť každej krajiny v blízkej budúcnosti. Veľmi dobre tomu rozumieme. A na tom pracujeme,“ povdal Putin.

Ukrajinci nas**li Orbána
Orbán povedal, že je nahnevaný na Ukrajinu kvôli zvýšeniu poplatkov za tranzit ropy. Maďarský premiér v rádiu Kossuth povedal, že je nahnevaný na ukrajinské spoločnosti, ktoré zvyšujú poplatky za tranzit ruskej ropy. Preto v Maďarsku rastie... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Milan Laca

Nová etapa

Reč je o pokročilých zbraniach, ktoré zahŕňajú laserové, infrazvukové a rádiofrekvenčné zbrane, vysvetľuje TASS. „Správnejšie by bolo povedať, že sa používajú dobre známe princípy, ktoré sa jednoducho predtým nepoužívali ako zbrane. Pretože na otázku, aké nové princípy ste objavili a chystáte sa použiť, sa vedci začudujú. Ale zbraň je nová,“ vysvetlil pre NEWS.ru vojenský expert plukovník Michail Timošenko. Napríklad uvoľňovanie energie pri štiepení jadra atómu bolo známe už pred vynálezom atómovej bomby, pripomína Timošenko. Lasery sa už dlho používajú aj v priemysle a medicíne, ale bolo to len nedávno, keď veci prišli k tomu, že ich použili ako zbrane.

Laser - nie zo Star Wars, ale už bojový

V roku 2018 ruské ministerstvo obrany oznámilo, že laserový komplex Peresvet vstúpil do bojovej služby a že „bola pripravená potrebná infraštruktúra na bojovú službu, vrátane priestorov pre vybavenie a služobné zmeny“. Je známe, že komplex je mobilný a pozostáva z niekoľkých jednotiek na podvozku kamióna KamAZ.  Ministerstvo obrany dodalo, že komplex je schopný účinne čeliť akémukoľvek leteckému útoku a dokonca bojovať proti satelitom na obežnej dráhe, hoci táto časť správy bola následne z webovej stránky rezortu vymazaná. Vojenským expertom sa však podarilo dospieť k záveru, že Peresvet sa používa ako prostriedok protivzdušnej obrany, protiraketovej obrany a protidružicovej obrany, v spolupráci s protilietadlovými raketovými systémami S-400 a S-500 a zachytávacou raketou dlhého doletu Nudol.

Čo sú to rádiofrekvenčné zbrane

Odborníci pod tým rozumejú vývoj elektronického boja  a systémov elektronického potlačenia. Musia nielen rušiť  nepriateľskú rádiovú komunikáciu, ale ju aj efektívne nahradiť (to im umožní zachytiť kontrolu nad nepriateľskými jednotkami a dať im falošné rozkazy), ako aj zachytiť kontrolu nad nepriateľskými bezpilotnými prostriedkami. Hlavnými smermi práce je zvýšenie dosahu systémov elektronického boja  a zlepšenie vlastnej ochrany týchto systémov pred podobným „zrkadlovým“ efektom nepriateľa.Rusko vyvíja systémy elektronického boja, fungujúce v mikrovlnnom rozsahu. "Vlnové zbrane so spektrom žiarenia, ktoré sa nikde nepoužíva. Pravdepodobne pracujú na mikrovlnných zbraniach nielen na potlačenie rádiového kanála, ale aj na vytvorenie bludných prúdov v elektronických systémoch, ktoré vyradia elektroniku."

Ako fungujú infrazvukové zbrane?

Experimenty s infrazvukom sa robili od 60. rokov minulého storočia. USA boli lídrom vo výskume.  „Myšlienka je taká, že ak nasmerujete zvuk na nepriateľa na supernízkych frekvenciách, personál začne zvracať podľahne panike a utečie. Možno mal prezident na mysli tento vývoj“.

Uveria krajiny NATO narážkam Kremľa?

Až doteraz vojenská komunita NATO reagovala na každé oznámenie Moskvy o vynáleze nových typov zbraní s poriadnou dávkou skepticizmu. Vysvetľujúcu grafiku Putinovho posolstva o vývoji hypersonických zbraní, ktorá bola vyrobená v marci 2018, preto na Západe okamžite nazývali „Putinove karikatúry“. Neskôr údaje o testovaní a potom o použití takýchto zbraní v boji spôsobili medzi západnými odborníkmi šok. „Keď prezident povedal, že máme nové zbrane a vtedy sa hovorilo o jadrových torpédach Poseidonhypersonických raketách Kinžal a komplexe Burevestnik, NATO tomu jednoducho neverilo. Povedali, že to všetko je len na obrazovke. Teraz Putin opäť spomína nové zbrane, aj keď všeobecne, pretože ide o prvok štátneho tajomstva. To znamená, že sa to vlastne vyvíja a nejaký úspech už bol dosiahnutý“, píše sa v článku.

Kimov pancierový vlak. Čo skrýva? (VIDEO)
Kimov super vlak: super chránený, plný radosti, práce a „jadrovej energie“. Vodca Severnej Kórey Kim Čong-un pricestoval do Ruska a cez Rusko sa presúva po železnici, vo svojom obrnenom vlaku. Prečo? Mnoho ľudí sa pýta: „Prečo sa tak bojí, že... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!