Kam sa podel čínsky minister?
16 | 09 | 2023 I Milan Laca

Svet je zmätený zmiznutím čínskeho ministra obrany.

Čínsky minister obrany Li Šang-fu sa na verejnosti neukázal už viac ako dva týždne. Ministerstvo zahraničných vecí trvá na tom, že o zmiznutí kľúčového ministra nič nevie, no svet tomu neverí. 

Odskúšaná prax

Presne také isté „zmiznutie“ predchádzalo neočakávanej rezignácii a možno aj zatknutiu tamojšieho ministra zahraničných vecí. PodľaThe Financial Times, je  americká vláda presvedčená, že minister obrany už bol odvolaný z funkcie, zbavený titulov a vyznamenaní a je vo vyšetrovaní. 

Čo čert nechcel. Rusi vyhrali!
"Kolosálny význam." Médiá o veľkom víťazstve Ruska nad Západom. Rusko na summite G20 seriózne zvíťazilo. Márna snaha Napriek úsiliu Spojených štátov a Európy, záverečné komuniké summitu G20 neodsúdilo "špeciálnu ruskú operáciu na Ukrajine".... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Milan Laca

...a ďalší

V júni tohto roku rovnakým spôsobom zmizol z verejnej sféry čínsky minister zahraničných vecí Qin Gang. Tlačová služba ministerstva mesiac predstierala nevedomosť, buď jeho absenciu vysvetľovala problémami s harmonogramom či zdravotným stavom, alebo bola úplne ticho. Na konci júla sa zistilo, že Qin Ganga prepustili.  Podľa verzie The Financial Times, ministra obrany odvolali z funkcie a je vyšetrovaný pre korupciu.

Upratovanie korupčníkov?

Koncom júla sa tratil veliteľi čínskych jadrových síl a jeho zástupca. Najprv zmizli z dohľadu a potom bola ohlásená ich rezignácia. V tom istom čase sa vo svetových médiách objavili prvé publikácie o tom, že v Čínskej ľudovej oslobodzovacej armáde  sa začala rozsiahla čistka, ktorej účelom bol zrejme boj proti korupcii.

CIA chcela podplácať! Hovorte, že covid nie je z laboratória
Spravodajská stanica Fox News prišla s výbušným zistením, že sa CIA pokúsila podplatiť vedcov, aby šírili myšlienku, že koronavírus prenikol medzi ľudí od zvierat a naopak potlačili tézu, že vírus mohol uniknúť z jedného z čínskych laboratórií vo... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!