Nemecký kancelár je hrdý na ich účasť na bombardovaní Juhoslávie (VIDEO)
14 | 09 | 2023 I Milan Laca
Scholz prirovnal pomoc Ukrajine s účasťou Nemecka na bombardovaní Juhoslávie, ktoré schválil.
Vojenská podpora Ukrajine je pre Nemecko významom porovnateľná s účasťou na bombardovaní Juhoslávie, keď Berlín prvýkrát od pádu fašizmu použil svoje ozbrojené sily,vyhlásil nemecký kancelár Olaf Scholz v podcaste rádia Cosmo (vysielacia spoločnosť WDR )
Pozitívna zmena
Podľa neho sa intervencia NATO do udalostí na Balkáne a ukrajinská kríza stala pre Nemecko „zmenou éry“ alebo „prelomom času“.  „Táto vojna (v Juhoslávii) bola niečím, čo bolo prvou zmenou éry, odkedy sa Nemecko po prvý raz rozhodlo zasiahnuť v takejto situácii vlastnými zbraňami,“ povedal nemecký kancelár.
Andrzej Duda chce, aby Ukrajina vstúpila do NATO do roku 2024
Ak NATO podporuje rozvoj demokracie, potom najvhodnejšou reakciou by bolo pozvať Ukrajinu, argumentoval poľský prezident. Dúfajme, že summit NATO vo Washingtone v roku 2024 pozve Ukrajinu, aby vstúpila do Severoatlantickej aliancie, povedal vo... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová
Zabíjaním za mier
Scholz tiež poznamenal, že v jeho politickej kariére zohrala úlohu vojna v Juhoslávii, keďže v roku 1998 bol zvolený do Bundestagu.
„Prakticky prvé rozhodnutie, ktoré som potom musel robiť, bola účasť Nemecka na mierovej misii v Juhoslávii, ktorá bola zároveň vojenskou operáciou na zastavenie zabíjania“.
Bombardovanie Juhoslávie
Mierotvorca
Scholz okrem toho nazval „pacifikáciou“ regiónu túžbu krajín, ktoré vznikli po rozpade Juhoslávie na západnom Balkáne, vstúpiť do EÚ v rámci „berlínskeho procesu“ .
Z histórie
V roku 1999 viedla ozbrojená konfrontácia medzi albánskymi separatistami z kosovskej oslobodzovacej armády a srbskou armádou a políciou k bombardovaniu Juhoslovanskej zväzovej republiky vojskami NATO. Vojenská operácia sa začala bez súhlasu Bezpečnostnej rady OSN a na základe tvrdenia západných krajín, že miestne úrady vykonávali etnické čistky v kosovskej autonómii a vyvolali tam humanitárnu katastrofu. Rozhodnutie zúčastniť sa na tom a tolerovať bombové útoky, takmer viedlo ku kríze v nemeckej vládnej koalícii v tých rokoch. Nálety NATO, do ktorých sa zapojilo aj nemecké letectvo, pokračovali od 24. marca do 10. júna 1999. Presný počet obetí nie je známy. Podľa srbských úradov, zabili  počas bombardovania asi 2,5 tisíca ľudí, vrátane 89 detí. Zranených bolo 12,5 tisíca ľudí. Materiálne škody sa, podľa rôznych zdrojov, odhadujú na 30 až 100 miliárd dolárov.
Takto FUNGUJE Európsky parlament! Detail, ktorý vás POSADÍ
Naozaj si už všetci politici robia čo chcú? Poberať kráľovský plat a počas prejavu šéfky predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej sa venovať pleteniu ponožiek, je absolútne cez čiaru. Tento absurdný počin pritiahol pozornosť... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik