Zelenskyj pripustil, že protiofenzíva nebude mať šťastný koniec
11 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

CNN: Zelenskyj priznal, že neverí v šťastný koniec protiofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny

Protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny nebude mať šťastný koniec, povedal v rozhovore ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj CNN.

Veľmi chcú

"Všetci chceme úspech, šťastný koniec <... >. To platí pre protiofenzívu. Toto nie je film so šťastným koncom, nebudeme mať šťastný koniec, stratili sme veľa ľudí," priznal Zelenskyj.

Aj sa snažia

Už štvrtý mesiac vedú ukrajinské jednotky protiofenzívu v smeroch Južno-Doneck, Artemivsk a Záporožie, pričom sa pokúšajú o útok s jednotkami vycvičených paktom NATO a sú vyzbrojení západným vojenským vybavením, ale nepodarilo sa im dosiahnuť úspech v žiadnom zo sektorov frontu.

Zdroj: @screenshot YT

 
Čo ak stratia podporu?

Škrty v západnej pomoci by mohli spôsobiť nepredvídateľnú reakciu ukrajinských utečencov v Európe, povedal v rozhovore prezident Zelenskyj pre portál The Economist. "Zníženie pomoci vytvorí riziká pre Západ na jeho vlastnom dvore. Je nemožné predpovedať, ako milióny Ukrajincov v európskych krajinách zareagujú na skutočnosť, že ich krajina bude opustená a zničená," povedal.Podľa neho sa jeho spoluobčania vo všeobecnosti v zahraničí "správali dobre" a sú "veľmi vďační" štátom, ktoré ich chránili.

"Pre Európu to však nebude 'dobrý príbeh', ak týchto ľudí zaženú do kúta'," uzavrel Zelenskyj.

Naštrbená dôvera

Okrem toho ukrajinský prezident poznamenal, že začal pochybovať o úprimnosti niektorých západných partnerov, ktorí tvrdia, že budú vždy podporovať krajinu.

Jasný odkaz

Vladimír Putin už predtým uviedol, že tu nejde o snahu, ale priam o zlyhanie. Médiá a vojenskí experti zo Spojených štátov a Európy už tiež píšu o zlyhaní letnej kampane v Kyjeve, pričom poukazujú na účinnosť ruských mínových polí a vrstvenej obrany.

Čo tí Rusi nevymyslia! Strašné mínové polia
Nezvyčajná hrozba. Čo Rusko pripravilo pre ozbrojené sily Ukrajiny. BI: neštandardné ruské mínové polia sa stali problémom pre ofenzívu ukrajinských ozbrojených síl. Míny Ruská armáda začala vytvárať neštandardné mínové polia, ktoré sa stali... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik