Michelko: VYPÍNANIE ALTERNATÍVNYCH MÉDIÍ nás dostalo ďaleko za autokracie typu Turecka! (VIDEO)
09 | 09 | 2023 I Ladislav Kováčik

Dôsledkom zlyhávania korporátnych médií je rast alternatívy, vyjadril sa politológ Roman Michelko (SNS). Podľa neho nie je normálne, že počas roka je Veronika Remišová v diskusiách 24-krát, kým zástupca strany, ktorá získala vo voľbách osem percent, je tam raz za rok.

Zlyhávanie korporátnych médií

V relácii Diskusia na palete sa moderátor Pavel Kapusta rozprával s vydavateľom a politológom Romanom Michelkom.

V úvode relácie dostal Michelko otázku, prečo sa rozhodol kandidovať do parlamentu za SNS. Michelko odpovedal, že v prvom rade preto, lebo dostal ponuku. Podľa neho je jedna vec niečo komentovať a druhá byť spoluúčastný pri možnosti to aj presadiť. Michelko podľa svojich slov presne vie, čo by chcel v politike presadiť.

Michelkove ambície v politike sa týkajú aj oblasti kultúry a médií. Podľa svojich slov intenzívne sleduje zlyhávanie najmä korporátnych médií, čoho dôsledkom je rast alternatívy. S tým, ako sa kriví verejnoprávny priestor, treba podľa Michelka niečo robiť.

Michelko za najväčší problém Slovenska považuje, že sa dostalo do „pasce“ strednopríjmových krajín, ktoré sa čoraz viac vzďaľujú od tých najvyspelejších. Podľa Michelka sa z toho môžeme dostať iba vzdelanosťou, kvalitným školstvom a podporou vedy.

Volíte Smer, či SNS? Ste pravdepodobne nevzdelaný vidiečan
Od predčasných volieb nás už delia takmer len dni a Michal Šimečka, Robert Fico či Jaroslav Naď so svojimi sľubmi nás nájdu takmer všade. Od pádu socializmu nás delí čosi viac, ako tri desaťročia, takže ľudia by už mohli rozoznať, kto to so... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Toxické prostredie politiky

Michelko sa podľa svojich slov považuje za veľmi silne sociálne senzitívneho, preto sa chce venovať aj oblasti sociálnej spravodlivosti. Zároveň konštatoval, že sa nepovažuje sa za človeka, ktorý by preskakoval barikády a bol akýmsi „prebehlíkom“ v rámci politického spektra. Je si vedomý toho, že politika je veľmi toxickým prostredím. Chápe, že veľa inteligentných a schopných ľudí práve preto nechce ísť do politiky, lebo je veľmi toxická. Michelko si uvedomuje, že politik nemusí byť najmúdrejší, ale musí tým múdrym načúvať a dať im priestor. Podľa svojich slov chce Michelko robiť aj toto. Vyjadril sa, že pozná veľa ľudí z akademického prostredia či oblasti kultúry a cíti od nich požiadavku, aby išiel do politiky a zastupoval ich tam.

V rámci relácie sa Michelko taktiež vyslovil, že pokiaľ by mal možnosť presadiť jeden ústavný zákon, tak by sa týkal toho, že nie je možné vypnúť nejaké médium bez rozhodnutia súdu. To, že na Slovensku došlo k blokovaniu alternatívnych médií, nás podľa Michelka dostalo ďaleko za autokracie ako je Turecko. Michelko verí, že Ústavný súd SR rozhodne v zmysle, že takéto zásahy sú protiústavné.

Michelko ďalej kritizoval moderátora RTVS Mareka Makaru, ktorý podľa neho nedávno predviedol niečo úplne „šialené“, keď politikov ustavične prerušoval. Spýtal sa tiež, či je normálne, keď je 24-krát v priebehu roka v médiách Veronika Remišová, ktorá je jedinou poslankyňou svojej strany Za ľudí, pričom oproti nej sedí predseda najpopulárnejšej strany. Na druhú stranu, strany, ktoré dostali mandát a majú 8 percent, sú do televízie pozvané raz za rok, poukázal tiež Michelko. Politológ tiež kritizoval aktivizmus moderátorov TA3 Ilieva a Dírera.

Viac vo videu:

(1007) Roman Michelko: Korčoka má šancu poraziť len kandidát, pri ktorého mene budú mnohí škrípať zubami - YouTube

HLAS: Vláda a bývalá koalícia ZMARILI šancu! Migranti im NEVADIA
Úradnícka vláda a strany bývalej koalície dnes podľa HLASu zmarili šancu zakročiť voči nelegálnej migrácii a vysvetliť slovenským občanom svoje postoje. „Pán premiér aj pani prezidentka dnes mohli požiadať o vystúpenie pred parlamentom a upokojiť... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!