USA sú s ukrajinskou ofenzívou spokojné
07 | 09 | 2023 I Milan Laca

Blinken: USA zaznamenali výrazný pokrok v protiofenzíve Ukrajiny.

Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken vyhlásil, že Washington zaznamenal "pozoruteľný pokrok" v ukrajinskej ofenzíve.
Po kritike spokojnosť
Ofenzívu predtým kritizovali západné médiá. Ruský prezident Vladimir Putin ju označil za "neúspech". Západné médiá opakovane informovali, že spojenci Kyjeva  nie sú spokojní s výsledkami ofenzívy. Ako uviedla CNN, na Ukrajine, aj mimo nej  priznávajú, že protiofenzíva postupuje pomalšie, ako sa očakávalo. The Washington Post napísali, že Ukrajine zrejme dochádzajú možnosti protiofenzívy.
Ukrajinská ŠROTOVŇA: Kyjev vynakladá na vojnu DENNE 100 MILIÓNOV DOLÁROV! preriekol sa Reznikov
Ukrajina vynakladá približne 100 miliónov dolárov denne na vojnu proti Rusku, povedal odchádzajúci minister obrany Oleksij Reznikov v rozhovore pre štátne médiá. Najúprimnejší V zdĺhavom prvom rozhovore od svojho nedeľného zosadenia so štátnym... Čítať ďalej
05 | 09 | 2023 | Diana Zaťková
Blinken hovorí opak

"V protiofenzíve sme zaznamenali výrazný pokrok, čo je veľmi povzbudivé. Chceme, aby Ukrajina mala všetko, čo potrebuje nielen na to, aby uspela v protiofenzíve, ale aby mala všetko, čo potrebuje z dlhodobého hľadiska na to, aby mala silný odstrašujúci a silný obranný systém",  povedal Blinken počas krátkeho prejavu na ukrajinskom ministerstve zahraničia. Jeho slová cituje CNN.

Podpora bez konca
Minister zahraničných vecí USA, ktorý pricestoval do Kyjeva, tiež pripomenul "pokračujúcu silnú podporu" Ukrajine.

Ukrajinská protiofenzíva sa začala 4. júna. Kyjev vrhol do boja brigády vycvičené NATO  a vyzbrojené západným vybavením, vrátane široko propagovaných tankov Leopard. O tri mesiace neskôr ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil: „Protiútok“ nie je len zablokovaný, „je to zlyhanie“. Podľa ministra obrany Sergeja Šojgu, Ukrajina nedosiahls svoje ciele v žiadnom zo smerov.

Už sa všetci tešia!
Ukrajina bude pripravená na členstvo v EÚ o 2 roky, do NATO skôr. Podpredsedníčka vlády pre európsku a euroatlantickú integráciu Olha Stefanišyna verí, že Ukrajina bude pripravená na členstvo v EÚ o 2 roky, do NATO ešte... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme