Sudca "antirúškar" môže naďalej súdiť, jeho šéfka znovu neuspela
06 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Po tom, ako sudcovi Okresného súdu vo Zvolene, ktorý od mainstreamu dostal nálepku „antirúškar“, začiatkom júla Najvyšší správny súd (NSS) SR zrušil dočasné pozastavenie výkonu funkcie, dnes Dalibor Miľan dostal ďalšie rozhodnutie, s ktorým môže byť spokojný. O ďalšom úspechu vo svojom prípade sudca informoval na sociálnych sieťach.

V polovici júla 2021 sa zvolenský sudca Dalibor Miľan odmietol podrobiť nezákonnému príkazu šéfky Okresného súdu, pojednávať v respirátore. Po návšteve polície, nadriadená sudcu navrhla na disciplinárne konanie, ktoré mu v júli tohto roka dalo za pravdu. Začiatkom septembra prišlo ďalšie rozhodnutie.

Krátky exkurz do minulosti

Sudca Okresného súdu Zvolen Dalibor Miľan pojednával bez prekrytia horných dýchacích ciest. Predsedníčka súdu Mariana Philadelphyová prikázala sudcovi nasadiť si respirátor. Po odmietnutí jej požiadavky, ktorá bola bez opory v zákone ju sudca vyzval, aby opustila pojednávaciu miestnosť a nezasahovala do priebehu konania; a po nerešpektovaní jeho výzvy jej sudca udelil poriadkovú pokutu 300 eur. Predsedníčka súdu zavolala políciu s tým, aby bol spísaný so sudcom záznam o spáchaní priestupku.

„Následne podala disciplinárny návrh na uloženie najprísnejšieho disciplinárneho trestu a to pozbavenie funkcie sudcu, teda odvolanie z funkcie sudcu. Zároveň podala návrh na dočasné pozastavenie výkonu funkcie sudcu dovtedy, kým nerozhodne disciplinárny senát,“ vysvetľuje pre Hlavný denník Miľan, ktorý musel ostať doma s tým, že pri dočasnom pozastavení výkonu funkcie mu bol v zmysle právnej úpravy krátený funkčný plat sudcu vo výške 20% a od 1.12.2022 vo výške 60%.

Sudca Dalibor Miľan exkluzívne pre HD: JE ROZHODNUTÉ! Sudca "antirúškar" sa vracia do práce... A mainstream MLČÍ
Po dvoch rokoch sa sudca, ktorý si v pojednávacej miestnosti odmietol nasadiť rúško, od Najvyššieho správneho súdu v piatok, 14. júla, dočkal spravodlivosti. Mainstream je však ticho. Rozhodnutie senátu pod vedením Juraja Vačoka je pritom jasné.... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Čo ďalej?

„Keď disciplinárne rozhodnutie nadobudne právoplatnosť, použijem všetky právne prostriedky na „očistenie“ svojho mena,“ uzatvoril ešte začiatkom leta zvolenský sudca, ktorý si je veľmi dobre vedomý faktu, že s podobným problémom v zamestnaní bojovalo množstvo ľudí. Tí však nemali také možnosti, aby sa vedeli účinne brániť.

Ďalší Míľanov úspech

V pondelok (4. septembra) dostal Miľan z NSS ďalšie rozhodnutie. Senát JUDr. Juraja Vačoka zamietol návrh predsedníčky Okresného súdu Zvolen Philadelphyovej, ktorým žiadala, ľudovo povedané, dočasné vyzlečenie Miľana zo sudcovského talára.

Dalibor Miľan | Časť rozhodnutia, ktoré dáva sudcovi za pravdu

Hamran chce obúchať ľuďom tabuľky o hlavu. Môže začať (VIDEO)
Na situáciu s migrantami reagoval v pondelok (4. septembra) tlačovou besedou aj policajný prezident Štefan Hamran. Z takmer poldruha hodinu trvajúceho brífingu sme sa o tom, ako mienia Policajný zbor (PZ) a vláda SR riešiť problém, ktorý v... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik