Predseda KDH nazval LGBT komunitu pliagou. Liberáli besnia
04 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

V nedeľnej diskusnej relácii na Na telo, označil Milan Majerský LGBT komunitu za pliagu. Liberálna kaviarnička mu to spočítala, Majerský sa zľakol a za výrok sa ospravedlnil.

Predseda Kresťanskodemokratického hnutia Milan Majerský dnes v relácii Na telo s Michalom Kovačičom televízie Markíza svojim výrokom o LGBTI vyvolal ostrú kritiku viacerých politikov. Na otázku, či je väčšou hrozbou pre Slovensko LGBTI alebo korupcia, odpovedal tak, že obe dal na rovnakú úroveň. "Aj korupcia, aj LGBTI+. Sú to pliagy, ktoré ničia krajinu," vyjadril sa o menšine inak orientovaných osôb.

Vyjadrenia vyvolali vlnu, ako inak, negatívnych reakcií naprieč liberálnym spektrom. Dopadlo to tak, že vo večerných hodinách sa Majerský prostredníctvom Facebooku za svoj výrok ospravedlnil a povedal, že jeho vyjadrenia boli zle pochopené.

Roman Samotny (Tepláreň)

"Milan Majerský, pozývam vás do Teplárne. Rád by som vám osobne porozprával o tom, ako to dopadne, keď iných ľudí nazývate pliagou a nešťastím krajiny." Napísal majiteľ Teplárne.

Branislav Gröhling (SaS)

Týmto vyhlásením pán Majerský urazil nielen všetkých LGBTI ľudí na Slovensku, ale aj ich rodiny a priateľov. „Povedať, že LGBTI kumunita ničí krajinu rovnako ako korupcia, je absolútne neprijateľné. Členovia LGBTI komunity žijú medzi nami, pracujú, podnikajú, platia dane a odvody, zveľaďujú svoje okolie a starajú sa o svojich blízkych,“ upozorňuje podpredseda SASKY Branislav Gröhling.

Jana Bittó Cigániková (SaS)

"Dnešné slová predsedu KDH ma šokovali. Nerozumiem, ako môže niekto nazvať iných ľudí pliagou len preto, že majú inú sexuálnu orientáciu. A ešte ich aj prirovnáva ku korupcii! Pán Majerský, sexuálna orientácia iných ľudí vám nijak neubližuje!" A pustila sa do vysvetľovania: "kým korupcia v zdravotníctve zabíja, LGBTI ľudia v ňom zachraňujú životy. Sú to aj sestry aj lekári aj ďalší zdravotnícki pracovnící.Chcela by som, aby sme sa na Slovensku posunuli k modernému konzervativizmu, ktorý rozumie tomu, že LGBTI ľudia tu sú a budú. Podnikajú, pracujú, platia dane a odvody, majú svoje komunity a preto by im politici mali vytvoriť podmienky na dôstojný život.Volať ľudí na základe orientácie pliagou, je cez všetky čiary. Pán Majerský, ospravedlňte sa LGBTI ľuďom, ich rodinám a priateľom." Napísala Cigániková na sociálnej sieti.

Eduard Heger (Demokrati)

"Viete, čo je skutočnou pliagou, pán Majerský? NENÁVISŤ! Sám viem, aké dôležité je vážiť slová. Nenávisť, ktorá sa šírila posledné roky v spoločnosti spôsobila, že aj na moju rodinu číhal mladý muž, ktorý pred mojim domom chcel zabíjať. A nakoniec zabil. Nie mňa, ale dvoch nevinných mladých ľudí. Na tento deň nikdy nezabudnem. Nazývať akéhokoľvek človeka alebo skupiny osôb pliagou je ďaleko za hranou. Takéto slová vo verejnom živote iba prikladajú olej do ohňa nenávisti. Už nikdy viac nemôžeme dovoliť, aby nenávisť zabíjala."

Ospravedlnenie prišlo po kritike

"MÁM ÚCTU KU KAŽDÉMU ČLOVEKU,preto ma mrzí, ak bolo moje dnešné vyjadrenie zle pochopené. V odpovediach na divácke otázky som dnes na Markíze v rýchlosti použil nevhodné slová a je mi to ľúto. Kto ma pozná, vie, že mám celoživotne úctu ku každému človeku, bez výnimky. Dôstojnosť každého človeka je pre nás v KDH základnou hodnotou." Napísal Majerský.

"Pri zjednodušenej otázke, či je väčšou hrozbou korupcia alebo LGBTI, som si v tom momente predstavil tému registrovaných partnerstiev resp. manželstiev a pochopil som to tak, že k nej otázka smerovala. Neustále opakujem: Akceptujme sa, hľadajme riešenia konkrétnych problémov, ale v KDH nemôžeme súhlasiť s registrovanými partnerstvami a ich ustanovením na úroveň manželstva muža a ženy. Manželstvo muža a ženy má výsadné postavenie v spoločnosti, lebo jeho predpokladom sú deti, teda prežitie národa." Doplnil.

"Keď som dnes použil slovo "nešťastie" či "pliaga", mal som na mysli ideológiu, vonkoncom nie konkrétnych ľudí. Toto nedorozumenie ma mrzí a ospravedlňujem sa, ak bolo nesprávne pochopené, resp. ak som sa tým niekoho dotkol. Zároveň zdôrazňujem, že KDH to s bojom s korupciou myslí vážne a nevstúpime ani do žiadnej vlády, ktorá by chcela zasahovať do vyšetrovaní či rušiť špeciálnu prokuratúru. Pri boji s korupciou, riešeniach problémov v zdravotníctve, školstve či sociálnej oblasti, ako aj pri akejkoľvek inej téme vychádzame z dôstojnosti a úcty ku každému človeku. Vždy to platilo a vždy bude." Zakončil svoj status.

"Už se perou!" SaS vyzýva predsedu KDH, aby sa ospravedlnil!
"Žiadame predsedu KDH Milana Majerského, aby sa ospravedlnil LGBTI komunite za to, že ju nazval v televíznom prenose pliagou a dal ju na úroveň korupcie," píše strana Sloboda a Solidarita na sociálnej sieti. Milan Majerský v relácii TV Markíza, Na... Čítať ďalej
03 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik