Nemajú chuť umierať!
02 | 09 | 2023 I Milan Laca

Le Figaro: Ukrajinci sa masívne vyhýbajú odvodom, aby nezomreli na fronte.

"Videl som". Vojak ozbrojených síl Ukrajiny rozpovedal šokujúce detaily z frontu.

Utiecť!
Muži na Ukrajine sú pripravení vyhnúť sa mobilizácii akýmikoľvek prostriedkami, len aby nemiseli ísť zomrieť na front, píše francúzske Le Figaro.
Hrôza 

„Videl som odrezanú hlavu, niekoho zastrelili,“ prezradil šokujúce podrobnosti vojak Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorý sa po tom, čo videl na fronte a nočných morách, rozhodol dezertovať, napriek tomu, že musel zaplatiť obrovský úplatok a nechať sa označiť za zradcu.

Za úplatok...
Jeden z Ukrajincov novinárom povedal, že dal úplatok päťtisíc dolárov, aby ušiel z krajiny a dostal sa do Maďarska. "Kedysi som si myslel, že som superhrdina. Ale keď vidíte vojnu v skutočnom živote, pochopíte, že nemáte nič spoločné s tým, čo sa deje," povedal.  Za tieto peniaze ho auto so štátnym číslom vysadilo v lese pri Maďarsku, kde mohol cez dieru v plote ilegálne prekročiť hranice.
 
SKLAPLA PASCA! Ukrajina chce po Európe loviť dezertérov
Korupcia pri vojenských odvodoch na Ukrajine zrejme prerástla únosnú hranicu. Ukrajina sa chce obrátiť na štáty EÚ so žiadosťou o vydanie mužov, ktorí sa vedome vyhýbajú mobilizácii a pred nástupom do armády utiekli do zahraničia, často na základe... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Diana Zaťková
Utekajú ako môžu
Napriek tomu, že na začiatku konfliktu sa veľa hovorilo o jednote ukrajinského ľudu, mnohí sa okamžite rozhodli opustiť krajinu a túto túžbu si stále zachovávajú. Podľa  Le Figaro, do dnešného dňa zatkli viac ako 13 tisíc Ukrajincov za pokus o ilegálne prekročenie hraníc. V zahraničí sa však mnohí k utekajúcim Ukrajincom správajú negatívne a obviňujú ich zo zbabelosti, píše sa v závere článku.
Mobilizácia potrvá

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je nespokojný s prácou vojenských komisií, ktoré nie sú schopné naverbovať dostatočný počet brancov pre ukrajinskú armádu, z dôvodu rozbujnelého úplatkárstva. Vyhlísil, že vojenské velenie ho požiadalo o zvýšenie mobilizácie. Všeobecnú mobilizáciu povolila aj Najvyššia rada.

Rusi udreli! Stretnutie ukrajinských veliteľov "zastrešili" dve rakety (VIDEO)
Stretnutie veliteľov Ozbrojených síl Ukrajiny zastrešili dve rakety Iskander. Poradu veliteľov ukrajinskej armády "pozdravili" dve ruské rakety Iskander. Sporé informácie... Na webe sa objavilo video, ako dve rakety z... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme