Takto sa Andrej Stančík rozrečnil o Ficovi a Blahovi: Jedno im uznať musíme!
01 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

Jedno im uznať musíme, vedia to robiť! Píše prekvapivo na sociálnej sieti Andrej Stančí, odídenec z OĽaNO, ktorý sa pridal k strane Demokratov. Zo slov, ktoré zverejnil, odpadnete!

Komentár Andreja Stančíka preberáme v plnom znení

O Ficovi a Blahovi si môžeme myslieť čo chceme. Nemôžeme im ale uprieť, že vedia čo robia a dávku intelektu.

To najhoršie, čo môžeme robiť, je podceňovať súpera. Keď počúvam invektívy na mentálne schopnosti Fica a Blahu, tak sa musím len pousmiať.

Ono sú to ľudia, ktorí presne vedia, prečo hovoria to čo hovoria a aký to má efekt. Veľmi dobre vedia, že klamú. Veľmi dobre vedeli, prečo štát potreboval covid opatrenia (veď Fico na chate hovoril o tom, aká strašná choroba to bola). Veľmi dobre vedeli, že dohoda s USA nie je vlastizrada a neznamená žiadne americké základne, či jadrové zbrane. Veľmi dobre vedeli, že vláda počas 3 rokov nemohla na sociálne benefity dávať viac ako dávala a aké sú rozpočtové limity.

Dobre totiž vedia, že keď budú neustále programovo klamať, zavádzať a strašiť, prinesie im to % a dokonca aj víťazstvo vo voľbách. Jednoducho si povedali, že ak chcú moc a peniaze, klamanie a zastrašovanie sú cesta. Vedia, že u kritického voliča, “kaviarne” a pod. by si ani neškrtli, tak sa ho jednoducho rozhodli ignorovať.

Darmo sa budeme medzi sebou v bubline utvrdzovať v tom, že klamú, je im to jedno, pretože o naše hlasy nestáli, nestoja, ani stáť nebudú. Majú svoju cieľovku a aj keby na verejnosti olúpili ženu s kočíkom, hodili by to na Lipšica a Ódora a ešte by im to aj uverili.

Populizmom bez dna si jednoducho prerážajú cestu k moci

Bez ohľadu na dopady pre Slovensko, naše zahranično-politické ukotvenie, udržateľnosť verejných financií (veď to zaplatia potom iní) či dokonca ľudské životy (zvážanie ľudí na protesty počas covidu. Ide im len o moc, kšefty a beztrestnosť a sú ochotní preto spraviť všetko.

Nie sú to hlupáci, nevzdelanci, či polointeligenti

Sú to veľmi chytrí cynici a oportunisti, ktorý bez zábran spravia všetko pre osobný prospech. Myslíte, že im na bežných ľuďoch, ktorí ani za dva roky nezarobia na ich hodinky, záleží? Že človek, ktorý býva v byte, na ktorom môže pristáť helikoptéra, súcití s bežným dôchodcom? Ale kdeže, takí ľudia sú pre nich len nástroj na ceste k moci.

Čo nám teda ostáva, ak nechceme, aby nenastal ten najhorší scenár?

V prvom rade sa vykašľať na porazaneckú náladu, tá vedia akúrat k nechuti participovať na voľbách a k spoločenskej paralýze.

Máme tu stále veľkú časť nerozhodnutých voličov, ktorí môžu zabezpečiť vyskladanie prozápadnej, proreformnej a protikorupčnej vlády.

A majú medzi čím vyberať, či už sú progresívnou ľavicou, konzervatívcami, pravičiarmi, či stredom, majú na výber.

Hlavné je ísť voliť.

Len tak budeme mať nádej na vyskladanie vlády, ktorá Slovensko posunie vpred a nevráti nás do čias čiernej diery Európy.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik