Musk žaluje Sorosových ľudí: Šírite DEZINFORMÁCIE, ktoré potláčajú slobodu slova!
31 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Miliardár Elon Musk, majiteľ sociálnej siete X predtým známej ako Twitter, sa rozhodol zažalovať spoločnosť Open Society Found amerického miliardára maďarsko-židovského pôvodu, Georgea Sorosa. Súdny spor má prebehnúť v Írsku a nepôjde v ňom o nič menšieho než o slobodu slova, informujú ParlamentníListy.cz.

Nenávistné dezinformácie od liberálov

Server The European Conservative prišiel s informáciou, že majiteľ sociálnej siete X Musk v stredu 23. augusta oznámil, že jeho spoločnosť zažaluje partnerov Open Society Foundations (OSF) George Sorosa po tom, čo bola táto sieť mimovládnych organizácií obvinená zo šírenia „nenávistných dezinformácií“. Tie mali z Muskovho pohľadu ospravedlniť bezprecedentný zásah proti slobode slova. Musk zdôraznil, že žalobu podá práve preto, aby sa podobné veci v budúcnosti nediali.

„Musk vo svojom tweete reagoval na článok Bena Scallana, írsko-jamajského novinára a komentátora, v ktorom tvrdí, že liberálne mimovládne organizácie napojené na OSF manipulujú so štatistikami, aby ukázali prudký nárast trestných činov z nenávisti v celom Írsku – napriek tomu, že vládne údaje dokazujú, že opak je pravdou – čo sa následne využíva na zavedenie nového zákona o nenávistných prejavoch, ktorý má obmedziť slobodu a otvoriť nové cesty pre politické prenasledovanie,“ napísal server.

Musk vs. Soros, zdroj: YouTube/Elon Musk fun zone

Podľa írskeho zákona o nenávistných prejavoch, ktorý by mal byť dokončený v októbri, by bolo trestným činom aj držanie údajne „nenávistných materiálov“ pri sebe alebo vo svojom dome. Pokiaľ bude zákon schválený, umožní polícii vykonávať razie v domácnostiach a zabavovať zariadenia, za čo hrozí až rok väzenia a pokuta 5000 eur len za to, že človek odmietne vydať svoje heslá. Za držanie nenávistných materiálov bude hroziť až päť rokov väzenia.

Merkelovej proroctvo
Akoby veštila z vody. Merkelovej proroctvo o Ruskej federácii sa začína napĺňať. Bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová minulý rok hovorila o tom, ako prerušenie vzťahov s Ruskom ovplyvní Nemecko. Mala pravdu Čínski analytici z webu 360kuai... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Milan Laca

Orwellovský zákon

Definícia trestného činu z nenávisti je pritom pomerne široká.

Trestný čin z nenávisti je akýkoľvek trestný čin, ktorý je obeťou alebo inou osobou vnímaný ako motivovaný predsudkami na základe veku, zdravotného postihnutia, rasy, farby pleti, národnosti, etnického pôvodu, náboženstva, sexuálnej orientácie alebo pohlavia.

Časť írskej spoločnosti označuje zákon za „orwellovský“ a stavia sa proti nemu. Padajú otázky, či bude prejavom nenávisti aj nosenia trička na verejnosti s nápisom „muži nemôžu dojčiť“?

Server The European Conservative upozornil, že írska spoločnosť je jednou z najtolerantnejších na svete, a napriek tomu aj v tejto krajine narástol počet nahlásených trestných činov z nenávisti.

Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Hlavný denník, ilustračný obrázok
Redakcia Hlavného denníka: Mnohí čitatelia, aj politické strany chápu dôležitosť toho, čo robíme. Patríme medzi najväčšie médium na opačnej strane barikády, ktoré hovorí nahlas to, čo sa už inde nedozviete. Dnes viac ako doteraz potrebujeme vašu pomoc.

Sloboda slova je základom fungujúcej demokracie

Zatiaľ nie je jasné, ktoré mimovládne organizácie budú cieľom Muskovej žaloby. Podľa serveru The European Conservative nemožno vylúčiť ani to, že bude žalobe čeliť aj samotná OSF.

Server Hungary Today upozornil, že Musk stavia slobodu slova veľmi vysoko. „Sloboda slova je základom fungujúcej demokracie a Twitter je digitálne námestie, kde sa diskutuje o veciach životne dôležitých pre budúcnosť ľudstva.“

Podľa serveru je problém v tom, že vedenie EÚ sa chová mnohokrát podobne ako neziskové organizácie pridružené k Georgovi Sorosovi.

„Barna Pál Zsigmond, poslanec vládnucej strany Fidesz, vlani tvrdil, že Rada Európy spadla pod globalistický vplyv. Dokonca aj správa Agentúry EÚ pre základné práva z roku 2022 odrážala radikálny vplyv mimovládnych organizácií v Maďarsku,“ napísal server s tým, že kauza Elona Muska naznačuje, že by sa svet zase mohol vracať do normálu.

AKÉ SANKCIE?! Európa dováža REKORDNÉ úrovne LNG plynu z Ruska
Súčasné trendy sú v Európe nastavené na dovoz skvapalneného zemného plynu (LNG) z Ruska v tomto roku viac, ako kedykoľvek predtým, tvrdí mimovládna organizácia. Pritom miliardy dolárov sa minuli na nákup energie z Ruska napriek postojom k vojne na... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme