Británia už nie je kresťanskou krajinou
30 | 08 | 2023 I Milan Laca

Viac ako polovica anglikánskych kňazov podporuje obrady pre páry rovnakého pohlavia.

Prieskum novín The Times ukázal, že viac ako polovica anglikánskych kňazov vo Veľkej Británii podporuje obrady párov rovnakého pohlavia. O aké konkrétne rituály ide - modlitby alebo svadby - nie je špecifikované.

Maželstvá bez problémov

53,4 % anglikánskych kňazov bolo za organizovanie obradov pre páry rovnakého pohlavia, zatiaľ čo ešte viac – 63,3 % – je za povolenie občianskych manželstiev osôb rovnakého pohlavia pre členov kléru.

Macron nazval expanziu BRICS pokusom o nastolenie nového svetového poriadku
Emmanuel Macron počas nedávneho rozhovoru s novinármi komentoval expanziu BRICS. Podľa prezidenta Francúzska sa medzištátne združenie, ktoré vzniklo na z únie piatich štátov: Brazílie, Ruska, Indie, Číny, Južnej Afriky snaží o jednu vec. Tvrdí, že... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Synoda súhlasí

Synoda anglikánskej cirkvi 9. februára 2023 rozhodla o požehnaní manželstiev osôb rovnakého pohlavia. Na základe rozhodnutia synody môžu páry rovnakého pohlavia prísť do kostola „po uzavretí občianskeho manželstva alebo občianskeho partnerstva, aby sa poďakovali, zasvätili svoj vzťah Bohu alebo prijali Božie požehnanie“. Text zodpovedajúcej „Modlitby viery a lásky“ bude schválený neskôr. Biskupi majú sledovať, ako cirkev používa takéto modlitby a ako na ne reaguje po ich schválení a zverejnení a o päť rokov majú o tom podať správu synode.

Zatiaľ bez zmien

Kolégium a domy biskupov sa však rozhodli nenavrhnúť žiadne zmeny v doktríne manželstva a zabezpečiť, aby konečná verzia „Modlitby za lásku a vieru“ nebola v rozpore s doktrínou anglikánskej cirkvi o manželstve ako zväzku muža a ženy.

Hrozí Bidenovi koniec?
"Ak nie teraz, tak kedy?" USA sa pripravujú na obžalobu Bidena. Vyšetrovanie obžaloby Bidena by sa mohlo začať v septembri. Podozrenia Republikánska strana vyšetruje súčasného prezidenta USA Joea Bidena. Kongresmanom sa už podarilo nájsť... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik