Takto sa to nerobí, pán Budaj! Budaj "šlohol" Dostálovi fotku!
29 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

Exminister životného prostredia Ján Budaj, bývalý člen OĽaNO a nielen OĽaNO, aktuálne člen strany Demokrati "šlohol," SaS fotku a vycapil ju na sociálnu sieť k svojmu príspevku. Reakcia prišla okamžite, od Ondreja Dostála z OKS. Pod jeho príspevkom okamžite reagoval aj samotný Ján Budaj! Predvolebné prestrelky na sociálnych sieťach pokračujú! Už iba mesiac do volieb!

Takto sa to nerobí, pán Budaj, odkazuje Ondrej Dostál z OKS, ktorej členovia kandidujú na kandidátke SaS, exministrovi životného prostredia Jánovi Budajovi.

"Jan Budaj, kandidujúci vo voľbách za Demokratov, zverejnil včera na Facebooku príspevok, v ktorom použil vizuál Natálie Ložekovej s Ficom, Tisom a Husákom. Bez toho, aby uviedol zdroj, odkiaľ ho má. Je to pritom vizuál, ktorý na základe zadania štvorice kandidátov OKS na kandidátke SaS, čiže Radovan Kazda, Martin Mlýnek, Slavomíra Henčeková - OKS/SaS a mňa vytvorila ako ústredný motív našej volebnej kampane Natália Ložeková," vysvetľuje Ondrej Dostál na sociálnej sieti.

"Vizuál pochádza z mája 2023 a od júna 2023 ho používame v našej volebnej kampani, v ktorej sa snažíme poukázať na hrozbu spojenia komunistov a fašistov po voľbách. A tvárou tejto hrozby je práve Fico. Za vytvorenie vizuálu SaS autorke riadne zaplatila," vysvetľuje ďalej.

Ondrej Dostál poučuje Jána Budaja

"Používať cudzie veci bez súhlasu ich vlastníka sa nepatrí. Nepredpokladám u pána Budaja zlý úmysel, ale prepracovaná kresba Natálie Ložekovej, ktorej tvorbu dobre poznajú čitatelia .týždňa, naozaj nepôsobí dojmom obrázka, ktorý niekto neznámy kedysi narýchlo vytvoril a potom len tak blúdi internetom ako vlastníctvo všetkých a nikoho. Ešte bizarnejšie je, ak vizuál kandidátov jednej strany, platba za vytvorenie ktorého je súčasťou nákladov tejto strany na volebnú kampaň, použije v predvolebnom čase pri verejnej prezentácii, kandidát inej, názorovo síce blízkej, ale predsa len konkurenčnej strany," píše Dostál.

"Chcem týmto pána Budaja požiadať o to, aby stiahol uvedený vizuál, uviedol na svojom profile dôvody, prečo tak urobil, a aby ho už ďalej nepoužíval. Túto výzvu dávam takto verejne, lebo aj príspevok pána Budaja bol verejný a videlo ho už množstvo ľudí. Zároveň by som tým rád predišiel tomu, aby podobným spôsobom náš vizuál v budúcnosti bez uvedenia zdroja používal niekto iný," končí Dostálov príspevok na sociálnej sieti.

Foto: Facebook: Ondrej Dostál

Reakcia Jána Budaja

"Nemal som potuchy o pani Ložekovej, ani o tom, že obrázok, ktorý mi ktosi poslal na sociálnych sieťach, má slúžiť kampani SASKY... a teda že jeho šírením jej vlastne robím neplateného propagátora. Prepáčte, na sociálnych sieťach sa to stáva. Ak Vám to prekážalo, mohli ste mi možno aj zavolať, však moje číslo máte prinajmenej od čias, kedy ste boli v mestskom poslaneckom klube, ktorému som predsedal. Ale zrejme Vás napadlo, že mojou verejnou kritikou niečo získate... Prajem Vám to. Tak nech Vám tie voľby, pán Dostál vyjdú," píše Ján Budaj v komentároch pod Dostálovým príspevkom.

Reakcie komentujúcich

-Čo sa pri plagiátorovi Matovičovi naučíš, akoby si našiel.Edokrati ma už asi nemajú čím prekvapiť. Fejková strana, ktorej musela agentúra vymeniť lídra, lebo bol nepoužitelný, píše p. Klimek.

-Zdieľanie obsahu, zverejneného na facebooku je plagiátorstvo? To je absurdné tvrdenie. Facebook je nástroj na zdielanie čohokoľvek, čo tam niekto umiestni. Pán Dostál v statuse potvrdil, že obrázok koluje na internete už celé mesiace - ako som mohol napr. ja, alebo ktokoľvek iný, po jeho obdržaní zistiť, odkiaľ pochádza? A prečo by som to mal zisťovať? A ako by som mohol zistiť, že ten, čo obrázok zverejnil, si nepraje jeho zdieľanie? Reaguje Budaj.

-Plagiatorstvo to iste nie je .. len absencia slušnosti. Pripomínate mi predsedu parlamentu ktorý tiež zdiela čo mu príde pod ruku a používa podobnú argumentáciu ako vy, zapája sa aj p. Kvetoslav.

Fotka už nie je u Budaja dostupná, informoval o tom samotný Budaj

"Pán Dostál, kedže status je o lživosti v slovenskej politike, nahradil som ilustratívny obrázok troch hláv touto dvojicou. ...a propos : ako to je s Vašim postojom ku povolebnému spojenectvu SASKY s HLASom?" Reagoval Budaj.

Odpoveď od Dostála neprišla.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik