Prigožina pochovali
29 | 08 | 2023 I Milan Laca

Jevgenija Prigožina pochovali na cintoríne Porochovskyj v Petrohrade.

Rozlúčka s Prigožinom bola v uzavretom formáte, každý, kto sa s ním chce rozlúčiť, môže navštíviť cintorín Porochovskoje, informovala tlačová služba zakladateľa PMC "Wagner".

Bol tam Putin? 

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov vylúčil prítomnosť Vladimíra Putina na Prigožinovom pohrebe. "O tejto záležitosti rozohodujú príbuzní a priatelia, bez nich  nemôžeme nič povedať," povedal prezidentský tlačový tajomník.

 

Špekulácie o Prigožinovi nekončia. ATENTÁT? Dvojníci, falošné pasy a prefíkaný plán
Prigožin a Utkin prežili. Západná tlač vraj našla potvrdenie verzie. Dvojníci, falošné pasy a prefíkaný plán. Konšpirácie Okolo havárie lietadla s Jevgenijom Prigožinom je čoraz viac konšpirácií, píše denník Moskovský Komsomolec. Šéf... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Milan Laca

Havária

Obchodné lietadlo Embraer-135 Prigozhin havarovalo večer 23. augusta. Lietadlo letelo z Moskvy do Petrohradu, zrútilo sa pri obci Kuženkino na severozápade Tverskej oblasti. Všetkých desať ľudí na palube zahynulo. O tri dni neskôr vyšetrovací výbor na základe výsledkov molekulárno-genetických vyšetrení potvrdil, že telá nájdené na mieste havárie patria ľuďom z deklarovaného zoznamu letov.  

O Prigožinovi  

Deň po havárii vyjadril Putin sústrasť rodinám obetí leteckého nešťastia. Povedal, že Prigožina pozná „veľmi dlho, od začiatku 90. rokov“ a nazval ho talentovaným človekom a obchodníkom s ťažkým osudom, ktorý sa dopustil vážnych chýb. Mŕtvi, podľa Putina, významne prispeli k spoločnej veci „boja proti neonacistickému režimu na Ukrajine“. "Wagnerovci" sa aktívne podieľali na  bojových akciách.

 

Do posledného Ukrajinca?
USA žiadajú Ukrajinu, aby sa akýmikoľvek prostriedkami zmocnila Melitopolu. New York Times: USA odporučili ozbrojeným silám Ukrajiny, aby vrhli všetky svoje sily do dobytia Melitopolu. Vpred! Po neúspechu ukrajinskej protiofenzívy Washington... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik