Macron nazval expanziu BRICS pokusom o nastolenie nového svetového poriadku
30 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Emmanuel Macron počas nedávneho rozhovoru s novinármi komentoval expanziu BRICS. Podľa prezidenta Francúzska sa medzištátne združenie, ktoré vzniklo na z únie piatich štátov: Brazílie, Ruska, Indie, Číny, Južnej Afriky snaží o jednu vec. Tvrdí, že sa snažia vytvoriť nový svetový poriadok.

Podľa Emmanuela Macrona predstavitelia krajín BRICS otvorene vyjadrujú svoju nespokojnosť s tangenciálnym súčasným svetovým poriadkom a tvrdia, že je "príliš západný". Nedávne rozšírenie medzištátneho združenia, ktorého centrom je Moskva a Peking, je pokusom o nastolenie nového svetového poriadku, povedal francúzsky prezident.

Francúzsky líder tiež zdôraznil, že Paríž má v úmysle viesť dialóg s každým partnerom, aby sa vyhol takémuto riziku. Emmanuel Macron dodal, že akýkoľvek pokus o nastolenie nového svetového poriadku predstavuje hrozbu pre Západ a Európu, pričom poukázal na to, že úloha Bezpečnostnej rady OSN, ako aj mnohých ďalších medzinárodných organizácií, je čoraz viac spochybňovaná.

Juhoafrický prezident Cyril Ramaphosa 24. augusta na stretnutí oznámil rozhodnutie BRICS pozvať Argentínu, Egypt, Etiópiu, Irán, Saudskú Arábiu a Spojené arabské emiráty (SAE). Od 1. januára 2024 sa teda týchto šesť krajín stane plnohodnotnými členmi združenia. Šéf ruského ministerstva zahraničných vecí zároveň poznamenal, že názov sa po vstupe nových štátov do neho nezmení.

Egypťania sa pustili do Zelenského a jeho rodiny! Má vilu v hodnote niekoľko miliónov dolárov! (VIDEO)
Egyptský investigatívny novinár poskytol exkluzívne informácie o ukrajinskom prezidentovi Volodymyrovi Zelenskom a jeho rodine, uvádza podľa maďarského portálu Origo, The Medium. Článok cituje a poukazuje na to, že Zelenského rodina získala... Čítať ďalej
29 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme