Komentár z Česka k voľbám na Slovensku niekoho poteší, iným ostanú oči pre plač
29 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

Advokát a bývalý námestník ministerstva vnútra v Českej republikeMichal Hašek má jasno v tom, ktorej strane v nadchádzajúcich parlamentných voľbách na Slovensku drží palce. V komentári na sociálnej sieti sa zamýšľa nad aktuálnou situáciou na Slovensku a jasne pomenoval, kto by mal byť predsedom vlády na Slovensku po voľbách.

Názor Michala Hašeka, zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Bez ohľadu na názor progresívneho klanu v českej politike a médiách držím v slovenských parlamentných voľbách palce SMERu-Slovenskej sociálnej demokracii a Robertovi Ficovi. Prečo? Slovensko (a nielen ono) po niekoľkých rokoch chaosu a politiky pokus-omyl, ktorú, si žiaľ, odniesli ľudia, teraz potrebuje predovšetkým erudovanosť, odvahu a jasný moderný sociálne orientovaný program.

Politiku by mali robiť politické strany a hnutia, nie údajne “apolitické” neziskovky a médiá na pokyn svojich majiteľov, inzerentov a ich záujmov. Okrem toho na Slovensku krváca právny štát a deje sa niečo, čo nemá obdobu v žiadnom inom členskom štáte EÚ a NATO – zúri tu tvrdý boj o moc medzi určitou časťou orgánov činných v trestnom konaní a zvyškom súdnictva a bezpečnostných zložiek štátu.

Bývalý policajný prezident zomrel vo väzbe za zvláštnych okolností

Čím viac sa blížia voľby, tým viac rastie nervozita tých, ktorí tieto praktiky vymýšľali, šoférovali a vykonávajú za posledné 3 roky.

Keď to pred 15 rokmi potrebovala opozičná česká ľavica, Robert Fico a SMER-SD bez zaváhania podporili Česko pred kľúčovými krajskými voľbami 2008, ktoré priniesli náš historický úspech v podobe "oranžovej tsunami" - opozičné Česko vyhralo v celom Česku.

Vtedy sa konala záverečná volebná schôdza ČSSD za účasti Roberta Fica a ďalších kolegov zo SMER-SD v Brne a o pár dní neskôr som bol jedným z 13. oranžových víťazov krajských volieb s neuveriteľnými 35% hlasov na Južnej Morave.

Dnešný SOCDEM a jeho "mládež" MSD trpí totálnou stratou historickej pamäti a namiesto recipročnej pomoci SMER-SD v ťažkých chvíľach "kope".

Hanbím sa za takýto postoj vraj ľavicového SOCDEMU a MSD a chcem povedať jasne - mnohí z nás nezabudli. A nielen to.

Sledujeme tvrdý boj Roba Fica a jeho kolegov na Slovensku v práve prebiehajúcej mimoriadne tvrdej predvolebnej kampani, do ktorej sa tento rok akosi mimo rámca ústavy a zákonov zapája popri slovenských politických subjektoch aj policajný špecializovaný útvar NAKA. Je zaujímavé sledovať a čítať medzi riadkami, kto a prečo sa bojí víťazstva SMERu-SD a prípadného návratu Roberta Fica na post predsedu vlády.

Tak prajem slovenským voličom, medzi ktorými mám veľa priateľov od školských rokov na Právnickej fakulte MU Brno, z neskoršej služby v národnej a regionálnej politike a posledných viac ako 10 rokov medzi dobrovoľnými hasičmi, aby zobrali do úvahy posledné 3 roky totálneho chaosu a dopady Matoviča a Hegera vlády na bežný život Slovákov, ich ekonomickú a sociálnu situáciu a porovnali toto všetko s predchádzajúcimi vládami za účasti Smeru. 

Zostaňte. Nikoho nenútim ako bude nakoniec voliť, ale ako sused z druhého brehu Moravy jasne vidím, že Slovensko a Slováci potrebujú opäť istotu a prosperitu. Ľudskosť proti sebectvu znamená tento rok voliť SMER-slovenskú sociálnu demokraciu

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik