Smer a Republika ODMIETAJÚ diskusie v Markíze! TELEVÍZIA S ROZHORČENÍM REAGUJE
28 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Strany Smer-SD a Republika odmietajú účasť v predvolebných diskusiách televízie Markíza. Spochybňujú jej objektívnosť a nestrannosť. Televízia deklaruje, že vyrába všetky spravodajské a publicistické relácie podľa striktne nastavených redakčných pravidiel. Musia byť založené na faktoch, objektívne, nestranné, pripravované v súlade so zákonmi a rešpektujúc ľudské práva.

Smer-SD sa nechce zúčastňovať na predvolebných diskusiách, kým sa Markíza nevráti k serióznej práci celoštátneho média. "Posledné tri roky práce vybraných redaktorov a moderátorov TV Markíza vystihuje skôr robenie politiky a tendenčné dezinformovanie ako objektívnosť a nestrannosť, ktorú od nich vyžaduje zákon o vysielaní a retransmisii," vyhlásil.

Republika hovorí o zaujatosti televízie a tendenčných moderátoroch. "Kým sa Markíza neunormálni, tak tam nebudeme chodiť," skonštatoval líder hnutia Milan Uhrík na sociálnej sieti.

TV Markíza deklarovala, že do diskusnej relácie Na telo pozýva zástupcov všetkých relevantných politických subjektov, predovšetkým parlamentných strán tak, aby bola vždy zachovaná vyváženosť relácie. "Moderátor vedie diskusiu prísne nestranne. Je našim zámerom, aby sa divák dozvedel čo najviac dôležitých informácií," skonštatovala televízia.

V rámci predvolebných diskusií chce dať Markíza spravodlivý priestor všetkým kandidujúcim stranám. Do debát ich bude zaraďovať podľa priemeru posledných prieskumov volebných preferencií agentúr Focus a AKO. Dodala, že projekt schválila Rada pre mediálne služby.

SMER -SSD povedal rázne NIE tejto televízii
Posledné tri roky práce vybraných redaktorov a moderátorov TV Markíza vystihuje skôr robenie politiky a tendenčné dezinformovanie, ako objektívnosť a nestrannosť, ktorú od nich vyžaduje zákon o vysielaní a retransmisii. -Potvrdené porušenie zákona... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Stanovisko TV Markíza ohľadom predvolebných diskusií:

TV Markíza vyrába všetky spravodajské a publicistické relácie podľa striktne nastavených redakčných pravidiel, ktoré odrážajú hodnoty našej materskej spoločnosti CME.

V rámci predvolebných diskusií chceme dať spravodlivý priestor všetkým kandidujúcim stranám. Kladieme dôraz na to, aby sa rôzne politické názory dostali k divákom rovnomerne a aby každá politická strana dostala príležitosť na diskusiu. Preto budeme zástupcov politických strán do týchto predvolebných debát zaraďovať podľa transparentného kľúča, a to podľa priemeru posledných prieskumov volebných preferencií najrenomovanejších agentúry FOCUS a AKO k 20. septembru 2023. Zástupca každého kandidujúceho subjektu bude mať rovnaký čas diskutovať na najdôležitejšie témy, ako aj predstaviť svoj volebný program. Projekt diskusných programov vo vysielaní TV Markíza počas volebnej kampane bol schválený Radou pre mediálne služby.

Stanovisko TV Markíza ohľadom relácie Na telo:

Do diskusnej relácie Na telo pozývame zástupcov všetkých relevantných politických subjektov, predovšetkým parlamentných strán, a to tak, aby bola vždy zachovaná vyváženosť relácie. Zároveň sa vždy snažíme o atraktívnu zostavu hostí a výber tých najaktuálnejších a najzaujímavejších tém. Moderátor vedie diskusiu prísne nestranne. Je našim zámerom, aby sa divák dozvedel čo najviac dôležitých informácií. 

K bojkotu Markízy sa pridáva ďalšia strana (VIDEO)
Hnutie Republika cez svojho predsedu Milana Uhríka informovala verejnosť, že sa pridáva k opozičnému bloku, ktorý sa rozhodol bojkotovať predvolebné diskusie v podľa nich tendenčne informujúcej televízii Markíza. Uhrík tvrdí, že hnutie sa nechce... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Eka Balaskova
 

Naše hodnoty a redakčné pravidlá:

TV Markíza vyrába všetky spravodajské a publicistické relácie podľa striktne nastavených redakčných pravidiel, ktoré odrážajú hodnoty našej materskej spoločnosti CME. Musia byť založené na faktoch, objektívne, nestranné, pripravované v súlade so zákonmi a rešpektujúc ľudské práva.

Na dodržiavanie týchto pravidiel dohliada redakčná rada CME, nezávislá skupina odborníkov, ktorá podporuje vrcholový manažment CME a miestne spravodajské tímy v krajinách CME vo všetkých témach týkajúcich sa spravodajstva, publicistiky a informačných formátov. Zároveň tiež podporuje spravodajské tímy na jednotlivých trhoch, ktoré sa neustále usilujú o zvyšovanie redakčnej kvality. Členmi redakčnej rady CME sú Hans Mahr, Matthias Settele a Roby Burke.

DOZREL ČAS NA BOJKOT MÉDIÍ HLAVNÉHO PRÚDU!
Navrhujem celej demokratickej opozícii, aby až do parlamentných volieb bojkotovala všetky aktivistické médiá hlavného prúdu, píše na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. Názor Eduarda Chmelára prinášame v plnom znení. Až... Čítať ďalej
28 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik