PRIESKUM Vláda Čaputovej Slovákov SKLAMALA! Ódora to neruší
28 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Slovensko má od 15. mája prezidentskú vládu, ktorá má za úlohu priviesť ho k predčasným voľbám. Agentúra Median pre RTVS uskutočnila prieskum toho, ako sú občania Slovenska s touto vládou spokojní.

Prieskum prebiehal 21.-24. augusta na vzorke 1005 respondentov. Vyplynulo z neho, že voliči bývalej koalície (SaS, OĽaNO, Sme rodina, Za ľudí) a Progresívneho Slovenska sú s vládou Ľudovíta Ódora skôr spokojní. Voliči ostatných politických strán, prevažne opozičných, spokojnosťou „nesršia“.

Spokojných s prezidentkou menovanou vládou je tridsaťosem percent opýtaných. 10 percent je veľmi spokojných a 28 percent sú skôr spokojní. Naopak o nespokojnosti hovorí 44 percent občanov. Až 22 percent je veľmi nespokojných a 18 percent sa buď nevedelo, alebo nechcelo vyjadriť.

„To hodnotenie podľa mňa odráža tú skutočnosť na Slovensku, že – pochopiteľne – nie je možné za taký krátky čas spraviť zázraky,“ reagoval na prieskum prezidentkin premiér Ódor.

graf: HD / údaje: Pluska

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme