Hlas ľudu: Pellegrini je múdry človek, ale...
29 | 08 | 2023 I Mária Škultétyová

Pellegrinimu dochádza dych. Nevládze. Prieskumy ukazujú, že čím ďalej, tým viac padá. A aká to bola hviezda, keď založil Hlas! Keď viedol v prieskumoch, ukazoval grafy a ďakoval za dôveru. Dnes, keď ju stráca, sa tých pár hlasov od neho už vďaky nedočká. A to chcel byť vďačný za každý hlas!

Kam vietor, tam Hlas

Po jeho odchode zo Smeru Fico bol len chudák, ktorého s Hlasom aj voliči opustili. Ale nevzdal to. Sľúbil, že urobí všetko preto, aby Smer vyhral voľby. A dnes si to chlapci vymenili. Len dúfam, že Pellegrini neskončí ako Procházka. S kým by Fico skladal vládu, keď považuje Hlas za najbližšieho partnera? Ale nebojme sa - v poslednom čase sa už Hlas otáča za vetrom. Čo keď práve Fico bude rozdávať karty? Ak boh a prezidentka dá!

Takto to vidím ja

V prvom rade musím povedať, že vždy som volila Smer, a teda aj Pellegriniho. Považovala som ho - a stále považujem - za múdreho človeka. Ale zároveň hovorím, že keby sa aj rozkrájal, na Fica nebude mať. Aj keď mu v posledných voľbách prepustil jednotku na kandidátke, pre mňa bol jednotkou Fico. A tak to aj ostalo.

Našpinil si do vlastného hniezda?

Podľa mňa urobil veľkú chybu, keď vyčítal Smeru, že je to strana minulosti. Mrcha je to vtáča, čo do vlastného hniezda špiní. Peťko si nasral do vlastného hniezda. Už nielen zradil, ale aj pošpinil. Možno  tu niekde sa to začalo. Možno tu niekde sa jeho prívrženci spamätali a vrátili sa k Ficovi.

Fotky, fotky, fotky...

Ďalšou jeho veľkou chybou je obrovská túžba po premiérskom kresle. Robí všetko preto, len aby sa páčil. Nemožno si nevšimnúť denne aj niekoľko statusov a jeho fotiek. Aby si urobil reklamu, neštíti sa ničoho. Dokonca na to zneužíva aj deti. Posadí sa do traktora, za volant autobusu, fotí sa so psom, s tanierom jedla. Fotí sa s dôchodcami, s deťmi a tiež pri tanci ako Edo. No a nemožno obísť ani fotky a statusy s knihou. Ako ju podpisuje a odovzdáva fanúšikom. Akoby bol jediným politikom, čo niečo napísal. Odprezentoval si to prinajmenšom tak, akoby napísal knihu kníh.

Myslím, že tým všetkým vyvoláva  skôr negatívne reakcie ako obdiv. Aj preto stráca podporu.

Keď ja budem premiérom...

Všade bol, všetko sľúbil. Keď Hlas vyhrá voľby a on bude premiérom, splní aj nesplniteľné. Toto skôr pripomína populistu než dobrého politika. Ja považujem za chybu aj to, že viac prezentuje seba ako stranu samu.  Je isté, že  si to pokašlal aj svojou váhavou politikou. Na dvoch stoličkách sa sedieť nedá, ani robiť politiku na dve strany nie je možné.  A nijako sa nemôžem zbaviť dojmu, že opakuje Ficove témy.  Prvý je Fico a potom on. Pokiaľ sa pamätám , aj o silnom štáte začal Fico. Redaktor Bielik nepochopil vtedy Ficov výrok, vnímal ho negatívne - že Fico chce návrat k režimu pred prevratom.

Aj to sú možno dôvody, prečo stráca dych. Veľa toho nasľuboval, ťažko mu veriť.

V podstate je to dobrý človek

Lenže, ako to už u ľudí býva, aj jemu stúpla sláva do hlavy. Chcelo by to viac skromnosti a menej pretŕčania. Okúsil, ako to je, keď je v politike na výslní. A keď  z toho ešte aj niečo kvapne, potom to človeka priťahuje ako magnet. Ale to neplatí len o ňom. V tom sú  všetci politici zajedno, či je  Havel, lebo Pavel. Preto dnes vymetajú všetky kúty Slovenska.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme