VÝKVET súdnictva sa hádal ako PRASCE! (VIDEO)
26 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Na predsedovi Súdnej rady je vidieť, aký je jedovatý, zatrpknutý a zaujatý, vyjadril sa Eduard Chmelár. Jeho motiváciou je podľa neho pomsta za to, že mu nebol umožnený nástup na Európsky súd pre ľudské práva.

Mimi Šramová sa vo svojej relácii na YouTube rozprávala s politológom Eduardom Chmelárom.

"Záporák" Ján Mazák

Témou rozhovoru bolo aj zasadnutie Súdnej rady, na ktorej bola vypočúvaná sudkyňa Pamela Záleská. Chmelár sa vyjadril, že záznam zasadnutia Súdnej rady si „odtrpel“. O Záleskej povedal, že nechápe, v čom je problém, a „drzo klame“. Pripomenul, že keď sa Záleskej spýtali, odkiaľ mala novinárka Monika Tódová informácie, odpovedala poukázaním na to, že „veď tam sedelo viac sudcov a sudkýň“.

K priebehu Súdnej rady sa Chmelárovi podľa jeho slov ťažko vyjadruje. Jeho prvý dojem bol, že na niečo tak nekultúrne je zvyknutý skôr zo slovenského parlamentu. Chmelár poznamenal, že tam bolo vidieť „výkvet“ slovenského súdnictva, ktorý sa hádal ako „prasce“. Podľa Chmelára sa to nedalo počúvať a išlo o niečo „hlboko pod úroveň“. Jediný pozitívny dojem v ňom podľa jeho slov vyvolal sudca Peter Šamko, ktorý veci posudzoval „veľmi racionálne a triezvo“.

Keby mal naopak hodnotiť „záporáka“, tým je preňho už dlhodobo predseda Súdnej rady Ján Mazák. Chmelár súhlasí s názorom Šamka, že tento človek tam nemá čo robiť. Podľa Chmelára nemal do funkcie ani nastúpiť, pretože nie je vôbec schopný akéhokoľvek nadhľadu. Jeho motiváciou je podľa politológa pomsta za to, že mu nebol umožnený nástup na Európsky súd pre ľudské práva. Chmelár hovorí, že je na ňom vidieť, že je „jedovatý“, „zatrpknutý“ a zaujatý.

POSADNUTOSŤ FICOM UŽ KOMENTUJE AJ SÁM FICO
Sú posadnutí mojou osobou, chcú ma poraziť, hoci nie som vo vláde! Na Slovensku existujú politici natoľko posadnutí osobou Roberta Fica, že ho potrebujú vo voľbách porážať, aj keď jeho strana nie je vo vláde a celé volebné obdobie bola v opozícii.... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Dzurinda mal dávno sedieť!

Šramová sa ďalej Chmelára spýtala, ako vníma politickú situáciu niekoľko týždňov pred voľbami. Chmelár odpovedal, že by bol trochu opatrný, pokiaľ ide o potenciál Smeru-SSD. Podľa politológa má Smer najsilnejšie voličské jadro zo všetkých strán, ale podľa jeho názoru má na rozdiel od iných strán aj dosť obmedzený strop. Ten je podľa neho síce niekde nad 20 percentami, ale pokiaľ si niekto predstavuje, že by to Smer mohol „prevalcovať“ podobne ako v roku 2012, tak má „príliš veľké oči“.

Pokiaľ ide o Progresívne Slovensko, podľa Chmelára strana tohto typu na Slovensku nemá väčšiu percentuálnu podporu, než je jednociferné číslo. Čísla PS v prieskumoch sú zjavne nadsadzované, myslí si Chmelár, pričom pripomenul, že percentá podpory boli nadsadzované aj v prípade prezidentky Zuzany Čaputovej. Ide tu podľa neho o psychologický efekt, že ľudia sa prirodzene priklonia na stranu víťaza.

Eduard Chmelár , Facebook E. Ch. | Eduard Chmelár

Chmelár sa tiež vyslovil, že ho fascinuje, ako je expremiér a líder strany Modrí, Most-Híd Mikuláš Dzurinda zo strany médií či Ivety Radičovej vnímaný ako štátnik. Pýta sa, že keď sa o Ficovi dookola hovorí, že je zlodej a korupčník, čo potom možno povedať o Dzurindovi. Podľa politológa mal Dzurinda už dávno „sedieť“ a nie byť na výslní politiky. Na druhej strane sa však Chmelár vyjadril, že Dzurinda je jedným z mála naozaj skúsených ľudí v politike. Dzurindov projekt mal dobrú ideu, ale skončil sa skôr, ako začal, konštatoval ďalej Chmelár. Predpokladá, že Dzurinda sa nakoniec kandidatúry vzdá – na rozdiel trebárs od lídra Demokratov Eduarda Hegera, ktorý toho schopný nie je.

(939) Eduard Chmelár: Máme tu Eldorádo nezákonností! - YouTube

"Progresívci" chystajú štátny prevrat
Pod titulkom, ktorý citujeme zo siete Telegram, podpredseda SMERU-SSD Ľuboš Blaha varuje pred čoraz zreteľnejším scenárom, ktorý nás čaká počas a krátko po voľbách v posledný septembrový deň. "V Ereporte som nakladal Progresívnemu Slovensku - ak... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik