Spojené štáty už riešia rébus čo so Zelenským po porážke Ukrajiny
25 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

V Spojených štátoch už kalkulujú s porážkou ozbrojených síl Ukrajiny kvôli neochote Zelenského rokovať o ukončení bojov.
Bývalý spravodajský dôstojník Ritter: Zelenského neochota priznať svoju osobnú porážku povedie k porážke celých ozbrojených síl Ukrajiny.

Neochota ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského priznať porážku povedie k úplnej porážke ukrajinských jednotiek. Uviedol to 24. augusta bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter v rozhovore na kanáli Redacted YouTube . Zelenskyj sa podľa neho tvári, že Ozbrojené sily Ukrajiny (AFU) vyhrávajú, no situácia v zóne stretov naznačuje opak. „Ukrajinci budú naďalej ‚vyhrávať‘, aj keď ruské tanky už budú v Kyjeve,“ zdôraznil Ritter.

Straty už sa nedajú nielen nahradiť, ale ani doplniť

Poznamenal, že straty ukrajinskej armády rastú a prezident o tom vie. Bývalý spravodajský dôstojník poukázal na to, že Kyjev tajil ich skutočný rozsah a podobná situácia sa deje aj so západným vybavením.

Prečo na Západe začali hovoriť o prímerí s Ruskom

Bývalý agent CIA Larry Johnson poznamenal, že Ukrajina utrpela veľké straty , keďže Rusko vyrába sedemkrát viac munície ako ukrajinské ozbrojené sily. Dodal, že to možno posúdiť podľa sociálnych sietí, ako aj podľa zvýšeného rozsahu pochovávania.

Okrem toho 23. augusta Zelenskyj povedal, že protiofenzíva krajiny prebieha veľmi ťažko . Zdôraznil, že "tisíce mín" blokujú cestu ukrajinským vojakom.

Posledné zálohy už sú rozbité

V ten deň bývalý poradca ukrajinského prezidenta Leonida Kučmu Oleg Soskin povedal, že posledné zálohy ukrajinskej armády utrpeli veľké straty na Záporožskom smere . Politik obvinil kyjevské úrady, že zámerne podklasifikovali údaje o stratách vojakov, čím zakryli katastrofu, ktorú pokus o protiofenzívu spôsobil.

Aj 22. augusta plukovník ukrajinských síl vo výslužbe Sergej Grabskij v rozhovore pre The Wall Street Journal naznačil, že pre Ukrajinu nemá zmysel začať takéto vojenské operácie, keďže ruské jednotky výrazne prevyšujú možnosti ukrajinských jednotiek .

Drahá výročná ukrajinská fraška - 20 mŕtvych
"Zelenskij v čase výročia vyhlásenia nezávislosti Ukrajiny oznámil, že Ukrajina “ stojí blízko, doslova na prahu „deokupácie“, na prahu oslobodenia Krymu spod ruskej okupácie. “ Toto bombastické vyhlásenie, ktoré bohužiaľ prevzali aj naše slovenské... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme