Bieda, chudoba, nevzdelanosť, chorobnosť - v tom je Slovensko lídrom Únie
25 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

"V indexe prosperity sa v rámci Európskej únie nachádzame na 23. mieste z 27 krajín EÚ. Sme na tom podstatne horšie ako susedné Česko. Naše dobiehanie EÚ v ekonomických parametrov sa zastavilo. Zlyhávame v indexe ľudského rozvoja. Porovnaním s Európou sme teda štatisticky chudobná krajina. V kategórií domácností sme sa ocitli na predposlednom mieste." Píše na sociálnej sieti Zdenko Čambal, podpredseda SNS, primátor mesta Holíč.

"O dostupnosti bývania je zbytočné hovoriť."

Úspory? Zdravie?

"Úspory domácností na tom nie sú pozitívne. Smutné je, že podľa prieskumu žijeme kratšie a nie úplne v zdraví. Bohatstvo krajiny totiž vplýva aj na zdravie obyvateľstva."

Vzdelávanie?

"Katastrofou je kategória vzdelávania. Slovensko sa ocitlo na 24. mieste.

Zbytočne nám koalícia mútila hlavu udržateľnosťou, keď nemáme čo udržať." Stručne a jasne Zdenko Čambal z SNS.

Republika doťahuje na HLAS
Volebný model MEDIAN SK pre RTVS: Republika dorovnala Hlas, rozdiel medzi Smerom a PS sa zmenšil. Koalícia OĽANO zostala mimo parlamentu. To je aktuálny výsledok, zverejnený na webe spravy.rtvs.sk. Ak by sa voľby konali v auguste, vyhral by ich... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme