Údajná Prigožinova smrť na Slovensku vyvolala festival cynizmu
24 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Festivalom cynizmu sa dá nazvať to, čo vyprodukovali niektorí naši politici či ľudia, pohybujúci sa vo verejnom priestore po tom, ako v stredu (23. augusta) večer, obletela svet správa o havárii lietadla, na ktorom palube bol údajne aj Jevgenij Viktorovič Prigožin – veliteľ Wagnerovcov.

Ak by ste pri smrti človeka očakávali, že slovenskí politici, či dokonca humoristi si radšej zahryznú do jazyka a s pietou prehltnú jedovaté slová, omyl. Ako sa najskôr nechal počuť Naď, nasledovali ho Žiak, Galko, Stančík. Progresívci Poliačik a Valášek zosnulému dokonca prajú príjemný pobyt v pekle.

Smrť v lietadle

Súkromné lietadlo Embraer Legacy havarovalo, medzi cestujúcimi bol zapísaný aj Prigožin, znela prvá informácia v stredu podvečer. Správa vyvolala množstvo reakcií a diskusií aj na Slovensku.

Prvý bol Naď

Exminister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) v sebe nezaprel ruského nepriateľa a skonštatoval, že takáto smrť je „riešením problémov na ruský spôsob.

Okamžitá reakcia Naďa na udalosti v Rusku
Bývalý minister obrany a kandidát na poslanca Národnej rady Slovenskej republiky za stranu Demokrati Jaroslav Naď, je známy svojou častou a poriadne ostrou kritikou Ruska. Taktiež je viac ako dobre známy aj tým, že sa netají svojim obdivom k... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Blysol sa aj Žiak

„Keby bol prigo v júni ťahal až do moskvy, mohol padnúť ako hrdina...,“reaguje Miroslav Žiak (SaSka).

&id=100058318740135

Veď to boli len ľudia

„Osobne som si myslel, že Prigožinovi sa zakrúti hlava niekde v hoteli pri okne na desiatom poschodí, ale v zásade, čo tam po ďalších ôsmich či deviatich. Nemali si do toho lietadla sadať,“konštatuje Ľubomír Galko (OĽaNO).

Stančík praje príjemný pobyt v pekle

Že Prigožinovo lietadlo „havarovalo“ zachytil aj Andrej Stančík (Demokrati), ktorý pri začiatku puču napísal, že s prestrelenou hlavou skončí buď Prigožin, alebo Putin.

„Tomu, že Prigožin zomrel náhodne, neuverí asi nikto. Bola to Putinova pomsta a zároveň unikátny dôkaz toho, ako si Putin ctí dohody. Prigožin bol mŕtvy v momente, kedy zložil zbrane. Za niektorých ľudí slzu pri ich odchode vyroniť netreba. Sám môže za vraždenie Ukrajincov a ako služobník režimu sa na tento zločinnej vojne podieľal,“ konštatuje Stančík.

„Nech je ponaučením pre všetkých, ktorí si myslia, že s Putinom sa dá na niečom dohodnúť. A tých naivných služobníčkov Kremľa, ktorí hovoria o „diplomatickom” riešení vojny. Jediné, čo Putin rešpektoval a rešpektuje je hrubá sila,“ myslí si niekdajší štátny tajomník.

Našich diktátorov zrazu zaráža, že ich nenosíme na rukách
Ešte mesiac volebnej kampane. Teda ešte mesiac, počas ktorého sa kandidáti musia pohybovať aj medzi ľuďmi (opicami, dezolátmi, fašistami a konšpirátormi). Potom, v prípade volebného úspechu, sa zas na štyri roky zabarikádujú do straníckych centrál,... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Peklo praje aj Poliačik

„Prigožin je mŕtvy. Vyzerá to tak, že bol na palube aj Utkin. Dve bezcharakterné svine s desaťtisícmi obetí na svedomí. Nech zhoria v pekle,“napísal na sociálnej sieti Martin Poliačik (PS).

Rusko viní aj Valášek

„Sú krajiny, kde platí zákon a sú krajiny, kde platí zákon džungle. Smrť Jevgenija Prigožina znovu potvrdzuje, že dnešné Rusko patrí do tej druhej kategórie. Žiaden súd, vyzerá to rovno ako poprava,“ konštatuje progresívec Tomáš Valášek na sociálnej sieti. Pokračuje tým, že problém sa Prigožinovou smrťou nekončí, lebo podľa poslanca je Putin pripravený obetovať na prekrytie svojej chyby desaťtisíce životov a prosperitu Ruska.

„Ďalší Prigožin totiž môže byť „za rohom”. O to dôležitejšie je, aby spojenci Ukrajiny nepoľavili v pomoci. Nielen pravda a zákon, ale aj čas sa javí byť na našej strane,“pomyselne rinčí zbraňami Valášek.

Kopli si aj „humoristi“

Relácia Ťažký týždeň je známa svojimi satirickými poznámkami. Tentokrát sa znížili k meme s konštatovaním, že „Neurobil dobre, ten Prigožin.“

Zdroj: FB Ťažký týždeň s Jakubom Gulíkom

Aktualizované: Horúca správa! Prigožin je údajne mŕtvy
Ministerstvo pre mimoriadne situácie: Súkromné lietadlo Embraer Legacy havarovalo, medzi cestujúcimi bol aj Prigožin. Aktualizované "Podľa aktualizovaných informácií sa na mieste havárie našli telá ôsmich obetí," uviedol hovorca agentúry. Ako... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik