Gašpar: MANIPULÁCIE A POLICAJNÝ PREVRAT
24 | 08 | 2023 I Eka Balašková

V relácii Analýzy Na hrane sa stretli dvaja bývalí policajní prezidenti – Jaroslav Spišiak (Progresívne Slovensko) a Tibor Gašpar (Smer-SSD). Obaja sú na pomerne vysokých pozíciách na svojich kandidátnych listinách. Jeden si nechal vytvoriť povesť ,slovenského Cattaniho´, druhý bol dlhé mesiace neprávoplatne vo väzbe. U Jany Krescanko Dibákovej hovorili aj o súčasnom stave v bezpečnostných zložkách.

Gašpar so Spišiakom hovorili nie len o Dušanovi Kováčikovi, ale aj o ćurillovcoch, pričom práve oni sú dôkazom dvojitého metra prezidentky a jej premiéra. Ten tu platí tentokrát pri ex riaditeľovi SIS Michalovi Aláčovi – ten ešte ani nevie, z čoho všetkého je vinný, už je odvolaný, pričom čurillovcom niekoľko súdov dokázalo odôvodnené obvinenie, no oni sú ešte aj povyšovaní. Tibor Gašpar má aj predstavu, čo bude treba v policajných a bezpečnostných zložkách urobiť po voľbách, pričom problém vidí v policajnom prezidentovi.

Okrajovo aj Tatragate

„Keď píše partnerka sudkyni, ktorá súdi Dušana Kováčika, o Dušanovi Kováčikovi, ako o najväčšom zločincovi storočia, môže tá sudkyňa rozhodnúť inak?,“pýta sa Tibor Gašpar v relácii Na hrane s tým, že je tam viacero prvkov hovoriacich o zaujatosti sudkyne Pamely Záleskej, ktorá udržiava partnerský vzťah s tvárou Denníka N Monikou Tódovou.

Rozohnený Kollár: Po každých voľbách vendetta (VIDEO)
Premiér Ódor by mal merať jedným metrom, konštatoval Boris Kollár (Sme rodina) po opakovanom neúspešnom rokovaní NR SR, pričom Sme rodina chcela o situácii v polícii diskutovať. Neznamená to však, že by schválili uznesenie v takom znení, ako ho... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Moby Dick

Gašpar navyše pripomína, že keď riešili väzbu Dušana Kováčika, tak sa Čurillovci v kancelárii na jeho adresu vyjadrovali vulgarizmami najhrubšieho zrna. 

„Okrem iného ho nazývali Moby Dickom a operatívec Dunčko povedal – Moby Dicka treba uhnať na smrť. – Tak mi nehovorte, že tieto procesy sú  v zhode so zákonom, že ich viedli nezaujaté OČTK,“ konštatuje Gašpar s tým, že ak niekto tvrdí, že to bola neformálna debata, tak ten ju určite nepočul.

Za všetkým hľadaj DL

„Je to krásny príklad toho, ako bola zneužitá polícia na politické účely. Nezákonné chaty zhotovil Martin Juhász, ktorý je dnes trestne stíhaný. Brat Petra Juhásza, ktorý je šéf inšpekcie. Juhász vyšetruje Juhásza. Ďurka vyšetruje Ďurku. Toto je ten dnešný systém a Hamran môže rozprávať, čo chce,“ upozorňuje Tibor Gašpar s tým, že podľa jeho názoru nahrávky koordinoval Daniel Lipšic. Ten ich nie len že videl, ale Martin Juhász ich s ním aj konzultoval. Jaroslav Spišiak v reakcii skonštatoval, že Gašpar si ako obvinený v rôznych kauzách, navyše politik, môže myslieť.

Nie je „myslím si“, ako myslím si

Gašpar svoje „myslím si“ doložil aj výpoveďou Martina Juhásza, ktorý v nej dozorovému prokurátorovi z Levíc uviedol, že toto podozrenie (reč je stále o nahrávkach) konzultoval s Kyseľom, Lipšicom a Repom, pričom menoval osoby zachytené na zázname.

„Druhá vec. Lipšic bol v tom čase vylúčený z tých politických káuz, ako prokurátor a v kauze určite nie je poškodený. S ním sa dokonca preberali moje nahrávky, aby dokonca moju väzbu predlžovali,“ dodáva Gašpar.  Keď Hamran hovorí, že počas vlád Roberta Fica tu bol vytvorený zločinný systém, podľa Gašpara je tu ten zločinný systém dnes. 

Juraj Štubniak: Voľby poštou sú protiústavné (VIDEO)
Nedávne „vyplakávanie“ Doroty Nvotovej vo vlaku o tom, ako by mali vo voľbách zabrať zahraniční Slováci, pretože sa prepadneme do temnoty, zaujalo aj glosátora a spisovateľa Juraja Štubniaka. Voľby zo zahraničia preto rozobral vo svojom videu a... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Odvolanie Aláča

Jaroslav Spišiak si myslí, že odvolanie riaditeľa SIS Aláča je dobrý krok, keďže je obvinený z trestnej činnosti. Tibor Gašpar však argumentuje - že prezidentkin premiér Ódor hrubo zavádza. Aláč totiž podal sťažnosť, navyše veci sa dejú tak rýchlo, že ešte ani nestihol nahliadnuť do spisu, takže nemôže vedieť, z koľkých politicky exponovaných káuz je obvinený.

Michal Aláč, foto: TASR

„Takže pán Ódor keď hovorí o dvoch prokurátoroch, už hneď o prvom, asi tak mu to vysvetlili, klamal. Čo sa týka druhého prokurátora, ktorý mal potvrdiť. Keďže na pána Aláča a spol. nešiel zo strany polície podnet na vzatie do väzby, aby musel prokurátor tento podnet preskúmavať, žiadny druhý prokurátor nepreskúmaval dôvod obvinenia pán Aláča,“ vysvetľuje Gašpar s tým, že Aláč je obvinený neprávoplatne, za účelom odvolať ho.

U čurillovcov je to iné

Gašpar sa vrátil aj k tvrdeniu prezidentkinho premiéra Ódora, že u čurillovcov je to iné.

„Uznesenie, ktorým mm bolo vznesené obvinenie, posudzoval prokurátor, ktorý predkladal návrh na ich väzbu a stotožnil sa s návrhom na ich väzbu, čiže u čurillovcov máme prvého prokurátora, ktorý potvrdil obvinenie,“ opisuje Gašpar s tým, že po následných sťažnostiach obvinenie potvrdila aj Generálna prokuratúra a do tretice ho potvrdila aj okresná prokuratúra. Ódor teda podľa neho povedal, že čurillovcov neodvolá, keďže sú podľa neho dobrí elitní vyšetrovatelia, napriek tomu, čo potvrdilo niekoľko prokuratúr. Dôvod u Aláča však potvrdený nebol, no odvolaný už je.

Facebook / Veronika Remišová | O dôveryhodnosti polície svedčí aj nedávny prieskum

Čo treba urobiť

Tibor Gašpar si myslí, že bezpečnostné zložky treba stabilizovať z chaosu a začať riadne vyšetrovať manipulácie tak, ako to chcel tím Oblúk. To už dávno mohol zariadiť Generálny prokurátor, predišlo by sa tak zahmlievaniu a vytváraniu obrazu o ukrivdených čurollovcoch a poukázal na priznanie sa Sabotu k tomu, z čoho boli čurillovci vinení. Chaos tým, že nepotrebuje komunikovať s krajskými riaditeľmi PZ, nepozná funkcionárov na okresoch, zrušil hodnotiaci systém..., spôsobil aj Štefan Hamran.

Vláda schválila odvolanie riaditeľa SIS Aláča(VIDEO)
Doterajší riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Michal Aláč má skončiť vo funkcii. Návrh na jeho odvolanie schválila v stredu vláda. Odvolanie je v tejto chvíli na prezidentke SR Zuzane Čaputovej. Predloženie návrhu na Aláčovo odvolanie... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik