Zoskupenie štátov "proti Západu" sa rozrastie
24 | 08 | 2023 I Milan Laca

Krajiny BRICS dosiahli dohodu o expanzii.

Juhoafrické ministerstvo zahraničných vecí: BRICS prijal dokument, stanovujúci princípy rozširovania spoločenstva.

Bude ich oveľa viac

Krajiny BRICS dosiahli dohodu o otázke rozšírenia únie, povedal juhoafrický minister zahraničných vecí Naledi Pandor vo vysielaní rádia Ubuntu. "Dohodli sme sa na otázke rozšírenia, máme dokument, ktorý sme prijali a ktorý stanovuje princípy, procesy pre schvaľovanie krajín, ktoré sa chcú stať členmi BRICS".

Chystá sa útok na Niger?
Alžírsko odmieta povoliť zásah francúzskych lietadiel v Nigeri. Alžírsko nevpustilo francúzske vojenské lietadlo smerujúce do Nigeru. Maroko však vydalo povolenie, informovalo alžírske rádio a presun označilo za plány na inváziu. Paríž... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Milan Laca

Čo je to?
BRICS dnes združuje päť krajín. Želanie pripojiť sa k hospodárskemu bloku už vyjadrilo 23 štátov – Alžírsko, Argentína, Bangladéš, Bahrajn, Bielorusko, Bolívia, Kuba, Egypt, Etiópia, Honduras, Indonézia, Irán, Kazachstan, Kuvajt, Maroko, Nigéria, Palestína, Saudská Arábia, Senegal, Thajsko, Spojené arabské emiráty, Venezuela a Vietnam. V roku 2022 BRICS oznámil, že rozšíri počet členských krajín, aby bola organizácia inkluzívnejšia. Do únie vtedy chcelo vstúpiť minimálne 19 štátov.
Zasadajú 

Summit BRICS sa koná v Johannesburgu  22. – 24. augusta. Zúčastňujú sa na ňom lídri Číny, Indie, Brazílie a Južnej Afriky. Rusko zastupuje minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Prezident Vladimir Putin oznámil účasť na summite prostredníctvom videokonferencie.

Nový odkaz vodcu Wagnerovcov. Je poverený novou úlohou!
Jevgenij Prigožin, šéf ruskej Wagnerovej skupiny, zverejnil svoj video odkaz. Nahrávka, ktorá vznikla pravdepodobne v Afrike, sa objavila na kanáli Telegram spojenom s Wagnerom. Jevgenij Prigožin, vodca skupiny Wagnerovcov, ktorá bojovala na... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme