PRIESKUM! ĽUDIA VEDIA, kto by mal byť premiérom!
22 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Ľudia by si na pozícii predsedu vlády želali najmä Petra Pellegriniho, ako druhý najčastejší kandidát bol spomínaný Robert Fico.

Agentúra AKO zisťovala, koho by Slováci chceli vidieť na poste predsedu vlády. Najviac ľudí zo vzorky 1000 respondentov sa vyjadrilo v prospech lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho. Druhý v tomto rebríčku sa umiestnil predseda Smeru-SSD Robert Fico a na treťom mieste v tomto prieskume je líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

O prieskume informovala TA3.

Spomedzi 1000 respondentov sa 8,3 percenta nevedelo rozhodnúť, ktorého predsedu politickej strany by chceli za premiéra, prípadne títo ľudia nechceli odpovedať. Ďalších 9,8 percenta si nevedelo vybrať meno z predloženého zoznamu.

Petra Pellegriniho by si v pozícii predsedu vlády želalo 20,2 percenta ľudí. Nadpriemernú podporu má líder Hlasu-SD medzi ženami, 66- a viacročnými, u ľudí s najnižším vzdelaním, medzi občanmi Košického, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja, medzi občanmi maďarskej národnosti a voličmi strany Hlas-SD.

Druhého Roberta Fica by ako predsedu vlády uprednostňovalo 17,9 percenta opýtaných. Preferovali by ho muži, 66- a viacroční, občania s najnižším vzdelaním, z Prešovského, Trnavského a Trenčianskeho kraja, ľudia inej národnosti a voliči Smeru-SSD, Republiky a SNS.

Michala Šimečku by si na poste predsedu vlády prialo 14,2 percenta občanov. Uprednostňujú ho občania vo veku od 18 do 33 rokov, vysokoškolsky vzdelaní ľudia, voliči z Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja, opýtaní inej národnosti a voliči Progresívneho Slovenska a SASKY.

Prieskum! Danko rastie, Demokrati - dá sa ešte nižšie?
Ak by sa voľby konali v auguste 2023, vyhral by ich so ziskom 23,4 percenta Smer-SSD, ktorý by bol nasledovaný Progresívnym Slovenskom (14,2 %) a Hlasom-SD (12,9 %). Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu agentúry Polis Slovakia pre spoločnosť... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik