HLAS myslí aj na mladých! Ponúka pre nich riešenie
22 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

HLAS - sociálna demokracia považuje za jednu z priorít zastavenie odlivu mladých ľudí do zahraničia, a preto ponúka výraznú podporu pre podnikové štipendiá.

" Fakty sú doslova strašidelné. Každý piaty slovenský vysokoškolák študuje v zahraničí. Naspäť sa vracia podľa odhadov asi polovica. Slovensko opúšťajú v najväčšej miere mladí ĺudia, osoby v produktívnom veku a čerství absolventi," uviedol líder HLASu Peter Pellegrini.

"Každý jeden vysokoškolák, ktorý sa rozhodne študovať v zahraničí, je priamou stratou pre Slovensko vo výške niekoľkých desiatok tisíc eur, čo pri optimálnom scenári predstavujú priemerné náklady za základné a stredoškolské vzdelanie. Čiže štát investuje peniaze do vzdelania na úrovni ZŠ a SŠ a potom odchádza preč, čo predstavuje priamu stratu pre slovenské hospodárstvo," upozornil Pellegrini. "

HLAS navrhuje výraznú podporu pre podnikové štipendiá

"V praxi to znamená, že významná časť vzdelávania bude prepojená so zamestnávateľom a bude prebiehať priamo u potenciálneho budúceho zamestnávateľa. Každý takýto študent získa mesačné štipendium, ktoré môže použiť na pokrytie svojich nákladov na ubytovanie, jedlo a dopravu. Po úspešnom štúdiu na špičkovej fakulte majú študenti istotu zamestnania,  " informoval líder Pellegrini.

VIDEO:

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik