Hlas ľudu: Policajný puč, alebo Ficov pokus o únos štátu?
23 | 08 | 2023 I Mária Škultétyová

Policajný puč, alebo Ficov pokus o únos štátu? Pýta sa Hlas ľudu, Hlavného denníka, Mária Škuletétyová.

Komentátor Pravdy Marián Repa sa nad výrokmi Róberta Fica k posledným udalostiam musí pousmiať. A čo tí, čo sa neusmievajú? A čo si má myslieť bežný človek?

Repa vo svojom komentári jednoznačne ukazuje, že je na strane Hamrana, Čurillovcov a prezidentky. Komentuje aj vystúpenia jednotlivých politikov a politických strán.

Nebol by to Repa, ako ho poznáme, keby nepochválil tlačovku policajného prezidenta

Hamran pekne chronologicky objasnil celý postup NAKA a vojnu v polícii. Obvinenie Čurillovcov je nedôvodné. Za nomináciu Pčolinského a Aláča má maslo na hlave nielen Kollár, ale aj Matovič a Heger, ktorí s ich nomináciou súhlasili.

Zrejme najviac úsmevov na Repovej tvári vyčaril Róbert Fico

On ako prvý reagoval na štvrtkové obvinenie a zadržanie niektorých aktérov vojny v polícii. Prvý sa vyjadril k snahe NAKA o zadržanie vrcholných predstaviteľov SIS a NBÚ. Tento zásah nazval policajným pučom. Podľa komentátora toto má od puču ďaleko. Fico sa cíti možno ohrozený v predvolebných prieskumoch, bojí sa PS, preto nabádal ľudí na revoltu. Jeho hlavným cieľom bolo mobilizovať voličov. Snaží sa snaží vyvolať dojem, že Slovensko je policajný štát. Repa si dokonca myslí, či tu zo strany Fica nedošlo k pokusu o únos štátu.

Pellegrini  ukázal farbu a vytrel kocúra

Svojím postojom ukázal, na ktorej strane stojí. Rozdiel medzi ním a Ficom je len v profesionalite. Vystúpil niekoľko hodín po Ficovi a jeho vystúpenie bolo  len slabým odvarom Ficovej tlačovky. Strana Smer sa správa oveľa profesionálnejšie.

Zdá sa, že Pellegrini vytrel kocúra nielen Repovi, ale aj tým, ktorí ho videli vo vláde spolu s PS.

Za povšimnutie stojí aj vyjadrenie Michala Šimečku, že Fico šíri konšpiračné teórie a to je veľmi nebezpečné. Viacerí politici z bývalej vládnej koalície sa vyjadrili, že prevrat sa deje vo Ficovej hlave.

Pre objektívnosť  treba povedať, že počúvame aj iné, odlišné názory politikov či komentátorov.

A čo si myslí bežný človek

Čím viac čítam novinové články a počúvam našich politikov, tým viac neviem, komu mám veriť. Opozícii? Bývalej koalícii? Progresívcom? Klamú tí červení alebo tí modrí? Vyhráva Ukrajina alebo Rusko? Všetko je to len propaganda.

V tejto politickej situácii sa už nedá nielen žiť, ale ani pracovať

Vážení politici,

my chceme pokojný život, chceme v mieri vychovávať svoje deti a svojich vnukov. Sadnite si už láskavo za jeden stôl a dohodnite sa. Rokujte Fico s Ódorom, pani prezidentka trebárs aj s Putinom. To je vaša práca. Máte zabezpečiť pokojný život všetkým ľuďom v krajine, nie pol milióna mužov nechať sa vyzabíjať kvôli zabezpečeniu majetku oligarchov, ktorí vás do funkcií dosadili. Mne je jedno, či budú moji vnuci hovoriť anglicky, maďarsky, nemecky alebo rusky, chcem, aby žili.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik