AKTUALIZOVANÉ Policajná chobotnica to dokázala: ŠÉF SIS KONČÍ!
21 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka dočasne pozbavila riaditeľa SIS výkonu štátnej služby.

Prezidentka Zuzana Čaputová dočasne pozbavila riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča výkonu štátnej služby. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Voči Aláčovi vzniesli minulý týždeň obvinenie zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. S obvinením sa stotožnili dozorujúci aj službukonajúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, pripomenul Strižinec. Príslušník SIS sa podľa zákona musí dočasne pozbaviť výkonu štátnej služby, ak by jeho ďalšie ponechanie vo výkone štátnej služby ohrozovalo dôležitý záujem štátnej služby a je dôvodne podozrivý, že spáchal trestný čin.

"Tieto dôvody boli naplnené, keďže uvedených trestných činov sa podľa vyšetrovateľa mal Michal Aláč dopustiť v priamej súvislosti s výkonom funkcie riaditeľa SIS, jeho ponechanie vo výkone štátnej služby by ohrozovalo dôležitý záujem štátnej služby, ktorým je efektívne fungovanie domácich a zahraničných partnerských vzťahov založených na vzájomnej dôvere," vysvetlil hovorca.

Zároveň poukázal na to, že rovnaký postup uplatnila hlava štátu aj v minulosti v prípade obvinenia vtedajšieho riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského.

ZUZANA ČAPUTOVÁ VISÍ NA ŠNÚRKE OD GATÍ PROGRESÍVNEHO SLOVENSKA
Prezidentka Zuzana Čaputová dočasne pozbavila riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča výkonu štátnej služby. Poviem to takto: keby prezidentka konala na pokyn Progresívneho Slovenska, nesprávala by sa inak. Skonštatoval to na... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Rozhodnutie zdvihlo viacerých zo stoličiek

“Čaputová postavila obvineného Aláča mimo služby, ale povýšenie obvinených Čurillovcov jej nevadí. To nie je len dvojitý meter, ale anarchia,” hovorí Matúš Šutaj Eštok z Hlasu.

“Čaputová sa zbláznila. Čurillovci obvinení za manipuláciu, sú povýšení na funkciách, a obvinený riaditeľ SIS Aláč, pozbavený výkonu štátnej služby. Progresívna mafia v praxi,” hovorí Tibor Gašpar (Smer SD).

Prezidentka sa dnes odstavením riaditeľa SIS Aláča oficiálne postavila na čelo policajného prevratu! Prečo nie sú všetci obvinení vyšetrovatelia postavení mimo službu, ako pán Aláč? pýta sa na sociálnej sieti líder Smeru Robert Fico.

JE TO VÝSMECH SPRAVODLIVOSTI! Hamranovcom to predsa len vyšlo, akcia účel splnila
Ako to vidí Dag Daniš a nielen on! Bývalý poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za KDH Alojz Přidal uverejnil na sociálnej sieti názor novinára Daga Daniša, s ktorým absolútne súhlasí. Jeho text dopĺňa len o jedinú vetu: "A “kajúcnici sa... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik