Najvyšší súd rozhodol: Stahl zostáva na slobode
21 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Obvinený expolicajt Roman Stahl zostáva stíhaný na slobode. V pondelok o tom právoplatne rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Expolicajta obvinili v rámci akcie Ezechiel 7 zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ďalších skutkov prijímania úplatku.

Najvyšší súd svojím rozhodnutím zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti nevzatiu obvineného do väzby Špecializovaným trestným súdom. Prvostupňový súd síce 13. augusta konštatoval dôvodnosť trestného stíhania, ale nevidel dôvod navrhovanej kolúznej väzby, založenej na obave z ovplyvňovania svedkov. Dôvodnosť trestného stíhania skonštatoval v pondelok aj sťažnostný súd.

Obvinenému sa kladie za vinu, že mal byť súčasťou zločineckej skupiny, ktorej cieľom malo byť postupné ovládanie kľúčových pozícií v polícii. Obvinenie sa týka aj podozrenia z korupčnej trestnej činnosti súvisiacej s ovplyvňovaním vyšetrovania káuz Doprastav, Váhostav či Technopol.

Polícia v rámci akcie Ezechiel 7 zadržala a obvinila aj exprezidenta Policajného zboru Tibora G. V prípade Tibora G. prokurátor ÚŠP nevidel dôvody na kolúznu väzbu, preto ho zo zadržania prepustil. Obvinený je aj nitriansky podnikateľ Norbert B. Policajnému exprezidentovi spolu s Norbertom B. vzniesli obvinenie z viacerých skutkov podplácania.

ZUZANA ČAPUTOVÁ VISÍ NA ŠNÚRKE OD GATÍ PROGRESÍVNEHO SLOVENSKA
Prezidentka Zuzana Čaputová dočasne pozbavila riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča výkonu štátnej služby. Poviem to takto: keby prezidentka konala na pokyn Progresívneho Slovenska, nesprávala by sa inak. Skonštatoval to na... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik