Marek Para podáva podnet na Generálnu prokuratúru (GALÉRIA)
22 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Advokát Marek Para sa v pondelok zúčastnil zasadnutia na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici, na ktorom sa pojednávalo o vine a treste s jedným z multiudavačov, Bernardom Slobodníkom. Šlo o tri trestné činy. Súdu vopred poslal podnet na odmietnutie tejto dohody.

Slobodník už svoj trest pozná. Para jeho dohodu o vine a treste vníma, ako neprimeranú. Na sociálnej sieti informuje o dianí na súde, kde sa podľa neho potvrdilo to, čo odznelo v nahrávke spred troch rokov. Prokurátor zamlčal niektoré okolnosti, Para preto avizuje podnet na Generálnu prokuratúru so žiadosťou o vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti.

Facebook / Marek Para
Facebook / Marek Para
Facebook / Marek Para
Facebook / Marek Para
Facebook / Marek Para
Pozná svoj trest

Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica odsúdil v pondelok bývalého šéfa národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarda Slobodníka na úhrnný trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyroch rokov.

Kajúcnik Slobodník už POZNÁ SVOJ TREST
ŠTS odsúdil Bernarda Slobodníka na podmienečný trest, žiadal sprísnenie trestu. Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica odsúdil v pondelok bývalého šéfa národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA)... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Dohoda o vine a treste

„Súdu som vopred poslal podnet na odmietnutie tejto dohody ako zjavne neprimeranej a môj podnet dostali aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR (ÚŠP GP SR) Peter Mikuláš  a obhajca Slobodníka Peter Kubina,“informuje Para na Facebooku.

Čo píše v súvislosti so svojim podnetom

Para informuje, že súd tvrdenie obhajcu a prokurátora o tom, že jeho podnet nemá oporu v zákone a že neoprávne zasahuje do činnosti súdu, neakceptoval a na základe Parovho podnetu návrh o vine a treste posúdil ako neprimeraný.

„Inak povedané, prokurátor ÚŠP GP SR chcel dať Bernardovi SLOBODNÍKOVI neprimeranú výhodu v podobe nezákonne nízkeho trestu,“ vysvetľuje advokát v neprávnickom žargóne a pripomína zvukovú nahrávku z 22. októbra 2020.

Dohoda sa napĺňa

„Bernard Slobodník na nej hovorí, ako má všetko cez Lipšica dohodnuté a dostane určite len podmienku,“ pripomína Para s tým, že súd akceptoval jeho výhrady a posúdenie skutku zmenil až na sadzbu 5-12 rokov.

„Avšak prokurátor ÚŠP GP SR za 10 minút uvažovania dal opäť Slobodníkovi len podmienečný trest. Je teda zrejmé, že prokuratúra napĺňa dohodu z roku 2020 zo zvukovej nahrávky,“ myslí si advokát. Podáva preto podnet na Generálnu prokuratúru.

ČAPUTOVSKO-LIPŠICOVSKÁ CHOBOTNICA! Všetky cesty vedú k Progresívnemu Slovensku
SLOBODNÍK DOSTAL IBA PODMIENKU, PRETOŽE SLÚŽI ČAPUTOVSKO-LIPŠICOVSKEJ CHOBOTNICI! Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha. Bernard Slobodník dostal podmienku. Za zločiny, za ktoré Záleská posiela nevinných ľudí na 14... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Vyvodí sa trestnoprávna zodpovednosť?

„Nakoľko prokurátor JUDr. Peter Mikuláš zamlčal súdu podstatné skutočnosti, ktoré, ak by ich súd poznal, tak by viedli k trestnej sadzbe 10-15 rokov pre Slobodníka, ako aj k povinnosti odmietnuť dohodu o vine a treste; podávam podnet Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky na prešetrenie postupu prokurátora ÚŠP GP SR a vyvodenie (okrem iného aj) trestnoprávnej zodpovednosti,“avizuje Para.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik