AKTUALIZOVANÉ FIASKO Hamranovej polície POKRAČUJE: Po Pčolinskom a Aláčovi nekončí vo väzbe ani šéf NBÚ!
21 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Výsluch šéfa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Romana Konečného na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Žiline sa skončil, zadržaný nebol.

Pre médiá uviedol, že je ďalej obvinený a vo veci podali sťažnosť. Podľa svojich slov nevidí dôvod na odstúpenie z funkcie a v utorok (22. 8.) nastúpi do práce.

"Podali sme sťažnosť. Vo veci sa nachádza vážny právny nedostatok, ktorý neumožňuje stíhanie pána riaditeľa NBÚ z formálno-právnych dôvodov, bez ohľadu na vecnú stránku celého skutku," povedal právny zástupca riaditeľa NBÚ Michal Mišík.

Dodal, že poskytli plnú súčinnosť a budú ju poskytovať aj naďalej. "Môj klient sa veľmi obsiahlo vyjadril ku všetkým skutočnostiam, ktoré mu jeho postavenie umožňuje," podotkol právny zástupca.

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok (17. 8.) obvinila viacero osôb, medzi nimi šéfov Slovenskej informačnej služby (SIS) a NBÚ. Šéfa SIS Michala A. polícia aj zadržala po tom, ako v piatok (18. 8.) vypovedal na NAKA v Žiline. Prepustili ho v nedeľu (20. 8.) ráno.

Obvinenie celkovo piatich ľudí sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Dve osoby obvinili pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

AKTUALIZOVANÉ Ódor má jasno: Aláč odchádza, Hamran zostáva
Premiér Ľudovít Ódor podá návrh na odvolanie riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča na najbližšom rokovaní vlády v stredu (23. 8.). Meno jeho nástupcu zatiaľ nemá. Pripustil, že tajnú službu by do volieb mohol viesť jej... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik