Ukrajina oslavuje neonacistický AZOV
21 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Brigáda Azov, známa svojimi neonacistickými väzbami, sa vracia na frontovú líniu, informoval hovorca ukrajinskej národnej gardy a k nasadeniu poznamenal : „Legendárna brigáda špeciálnych síl Azov bola obnovená a začala vykonávať bojové misie v oblasti Serebrianskeho lesa. Azovskí vojaci spoľahlivo držia línie a spôsobujú nepriateľovi ničivé straty, pokiaľ ide o živú silu a vybavenie."

Polovojenská skupina inšpirovaná tvrdým neonacistickým myslením a futbalovým chuligánstvom

Azovské sily sa v minulom roku výrazne podieľali na obrane obliehania Mariupolu, pri ktorom bolo ruskými silami zajatých niekoľko ich kľúčových veliteľov a výmena zajatcov začiatkom tohto roka viedla k návratu azovských dôstojníkov a jednotiek na Ukrajinu cez Turecko,  informuje Breitbart.

Azov odvtedy cvičí, podľa ukrajinských štátnych médií, pričom ministerstvo vnútra začiatkom tohto mesiaca uviedlo : „Vojaci brigády Azov vykonali taktické cvičenia. Hlavným účelom taktických cvičení je vypracovať praktické otázky plánovania a organizácie boja v útoku a obrane“.

V apríli uviedli, že Azov trénuje taktiku boja na blízko (CQB) a používanie obrnených áut MaxxPro darovaných Američanmi. Ministerstvo uviedlo : „Mimoriadna pozornosť bola venovaná 'upratovaniu' priestorov, ktoré je považované za jednu z najťažších úloh v CQB a spája prvky policajnej taktiky s armádou. Získanie takýchto zručností je kľúčom k profesionalite bojovníka. A všestranný tréning formuje jeho odolnosť a sebadôveru na bojisku.“

USA priznali: Ukrajinci sú pre nás POTRAVA PRE DELÁ!
Celkový počet obetí Ukrajiny a Ruska sa blíži k pol miliónu, tvrdia predstavitelia USA. Počet zabitých alebo zranených vojakov od vpádu ruskej armády na Ukrajinu vlani vo februári na oboch stranách konfliktu dosiahol podľa odhadov americkej vlády... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Pre Západ neriešiteľný problém

Skupina Azov bola založená v roku 2014 ako polovojenská skupina inšpirovaná tvrdým neonacistickým myslením a futbalovým chuligánstvom. Zatiaľ čo obrancovia Azova tvrdia, že boli deradikalizovaní po ich integrácii do formálnej štruktúry ukrajinských ozbrojených síl, dokonca aj horliví priaznivci Ukrajiny v západných médiách vyjadrili voči skupine výhrady, informuje americký portál Breitbart.

Rusko využilo založenie Azov a použitie fašistickej ikonografie na propagandu proti Ukrajine a na ospravedlnenie toho, čo nazývajú „špeciálna vojenská operácia“. Od začiatku konfliktu Moskva trvala na tom, že účelom invázie je „denacifikácia“ Ukrajiny a Azov, ktoré boli označené za kľúčový cieľ.

Pre médiá, ako je New York Times , predstavuje riešenie azovských síl pre obyvateľov Západu neriešiteľný problém, keďže upozorňovanie na ukrajinských vojakov bojujúcich a umierajúcich pod neonacistickými symbolmi „riskuje hranie sa na ruskú propagandu“, zatiaľ čo zatváranie očí normalizuje fašizmus, potenciálne ukladanie väčších problémov do budúcnosti.

Ešte tri milióny vojakov na front a Kyjev vyhrá!
Bývalý Reaganov poradca sa domnieva, že Ukrajina potrebuje zmobilizovať tri milióny ľudí, aby vyhrala vojnu. Aby Ukrajina vyhrala vojnu, potrebuje zmobilizovať tri milióny ľudí. Ľudí majú habadej! V stĺpčeku pre nemecký Die Welt o tom píše... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik