Spravodlivosť neprávosťou nenastolíte (VIDEO)
20 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini konštatuje, že počas ostatných rokov sme svedkami „vojny“ v bezpečnostných zložkách a ľudí už nebaví počúvať len o kauzách a sledovať teatrálne policajné zásahy.

Podľa neho potrebujeme počuť, čo nám ktorá strana ponúkne pre zlepšenie života na Slovensku. Prioritou by totiž malo byť niečo iné, ako nekonečné prepieranie káuz. Ak niekto porušuje zákon, potrestaný musí byť, ale problémom je aj niekto, kto zneužíva svoje právomoci. Dobrá cesta však nie je ani povolebný revanš. Poriadok po voľbách sľubuje aj hnutie Republika.

Výsledkom je nedôvera

Pellegrini vo svojom videu na sociálnej sieti upozorňuje, že ľudia tri a pol roka sledujú teatrálne zásahy, končiace sa fiaskom a nikdy sa nekončiace kauzy.

„Pár týždňov pred voľbami, kedy ľudia potrebujú počuť, čo ktorá strana ponúka pre zlepšenie ich života, policajná mašinéria ešte vygraduje svoje úsilie,“ myslí si Pellegrini s tým, že táto mašinéria zjavne mieni pozatvárať všetkých, ktorí upozorňujú na jej početné chyby. Pellegrini poukazuje na to, že výsledkom tohto viac, ako trojročného úsilia a aktuálneho zvyšovania tlaku je nedôvera v štát a jeho inštitúcie.

Riaditeľa SIS prepustili!
Riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča prepustili zo zadržania. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie policajného prezídia. Šéf tajnej služby obvinenie na nedeľnom brífingu opätovne odmietol. Tvrdí, že všetky skutočnosti... Čítať ďalej
20 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Poriadok a priority

Podľa predsedu Hlasu sa ľudia reálne boja, že tento stav bude pokračovať aj po voľbách.

„Toto sa musí skončiť. V bezpečnostných zložkách jednoducho urobíme poriadok. Nová vláda sa musí zaoberať skutočnými problémami ľudí a nie donekonečna riešiť, kto koho zavrie,“avizuje Pellegrini s tým, že ich prioritami a zároveň výzvami pre novú vládu sú zdražovanie, potraviny, energie, zdravotníctvo a zanedbané regióny.

Nemajú sa nezákonnosti vyšetrovať?

Na druhej strane Pellegrini ubezpečuje, že žiadna kauza nesmie byť zametená pod koberec.

„Každé porušenie zákona musí byť spravodlivo potrestané. Lenže, a to je veľmi dôležité, na základe práva a dôkazov. Spravodlivosť sa nikdy nesmie nastoľovať nespravodlivosťou,“objasňuje Pellegrini s tým, že potrestaný má byť páchateľ, ale aj ten, kto porušuje svoje právomoci.

Pomsta nie je cesta

Pellegrini však upozorňuje aj na nebezpečenstvo revanšu po voľbách. Je to podľa neho cesta do pekla rovnako, ako to, čo sa deje aktuálne.

„Jeden, aj druhý spôsob ešte viac rozdelí slovenský národ. My už konečne potrebujeme  pokoj, súdržnosť a nádej na lepší život,“ uzatvára Pellegrini.

43 dní do volieb: NAKA besní a zatýka všetkých naokolo, a súdy rozhodujú proti REPUBLIKE
OS Nitra rozhodol dnes vo veci žaloby doc. Sabaku voči Hnutiu Republika, kde požadoval nárok 100.000 EUR. Súd napokon priznal žalobcovi sumu 15.000 EUR, vo zvyšku 85.000 žalobu zamietol a uložil povinnosť ospravedlnenia. Ako sa konštatuje v... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

„Upratovať chce aj Republika

Milan Uhrík sa v reakcií na vynesenie rozhodnutia súdu v spore infektológa Sabaku s Republikou dotkol aj súčasnej situácie na Slovensku.

„Celkovo to, čo sa na Slovensku rozpútalo pár týždňov pred voľbami, považujeme za šialené. Časť polície a médií vyvíja úplne evidentnú a besnú snahu zničiť silnejúcu opozíciu za každú cenu,“ konštatuje Uhrík, pričom si myslí, že v bezpečnostných zložkách bude nutné urobiť poriadok.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik